fb
БългарияНовини

Добавена стойност към учебния процес с мобилното приложение на Samsung “Smart Classroom AR”

2 мин.

Advertorial

Ефективното учене в 21  век изисква то да бъде адаптирано към съвременния начин на възприемане на информация. Не е смислено да се ползваме от напредъка на дигиталната ера в ежедневието си – за работа и забавление, а да оставим учебния процес извън нея. Мобилното приложение Smart Classroom AR на Samsung e пример за иновация, която помага на учениците от 1. до 10. клас да възприемат учебния материал по по-лесен, интуитивен и интересен за тях начин.

Smart Classroom AR предлага 37 упражнения с добавена реалност по няколко общообразователни предмета – човекът и природата, география, информационни технологии, технологии и предприемачество. Приложението е първото по рода си, разработено в България, от изцяло български екип и, разбира се, съдържанието му е изцяло на български. То е съобразено с одобреното от МОН учебно съдържание и е напълно безплатно. Най-ценното му качество обаче е, че дава възможност на децата да усвояват лесно и забавно учебен материал под формата на игра със своя смартфон.

Интерактивните упражнения са създадени по идеи на екип от български учители, специалисти от „Образование 5.0“, Infino и Samsung България. В разработването им са се включили и ученици в рамките на менторската програма Growing Talents. В приложението постоянно обновяват и обогатяват включените упражнения, като по този начин гарантира актуално съдържание.

Как работи Smart Classroom AR?

За да използвате Smart Classroom AR, е необходимо единствено да свалите приложението от Google Play, заедно с ученически бележник за сканиране – последвайте този линк. Smart Classroom AR е налично за всички устройства с операционна система Android и не е обвързано със устройствата на Samsung.

В сайта на Smart Classroom AR ще намерите по-подробна информация за приложението, упражненията, които включва, както и за проекта, част от корпоративната социална програма на Samsung България – Smart Classroom, фокусирана върху дигитализиране и модернизиране на образованието в България.

А във видеото можете да видите как работи приложението. Единствената разлика е, че сега упражненията се стартират от сканиране на бележник, а не от учебник.