fb
На щанда на...Панаирът

Добре дошли на щанда на „БАРД“ (етаж 3, 324)

4 мин.

уилям фокнър златна колекцияИздателство „Бард“ отива на панаира с няколко акцента. Сред тях е „Златна колекция“ от гиганта на американската литература Уилям Фокнър внушителен сборник разкази от автора, поставян на пиедестал в съвременната американска проза. Изданието е с меки корици и суперобложка.

Като сгъстяват епично проникновение в сурови, поразяващи като куршуми повествования, разказите на Фокнър пробуждат съкровените качества на мястото, дълбоките пластове от история и легенди и целия страх, жестокост и нежност на човешкото състояние. Те са населени както с идеални образи, така и с обикновени мъже и жени, изпъкващи върху страниците толкова ярко и неизличимо, че засенчват героите от повечето романи. Комбинирайки символизма и похвата „поток на съзнанието“, той създава нов подход в писането на художествена литература. През 1949 г. е награден с Нобелова награда за литература.

I strazh da bdi na post - Harpur LiОсновен акцент, разбира се, е „И страж да бди на пост  от Харпър Ли – забележителен нов роман, чието действие се развива две десетилетия след нейния шедьовър „Да убиеш присмехулник“, удостоен с наградата „Пулицър“.

Мейкомб, Алабама. Двайсет и шест годишната Джин-Луиза Финч – някогашната Скаут – се завръща от Ню Йорк да навести своя застаряващ баща Атикус. „И страж да бди на пост“ представя великолепния образ на една млада жена и един свят, преживяващи болезнено, но необходимо освобождаване от илюзиите на миналото – пътешествие, в което единственият водач е собствената съвест.

игра на троновеAll men must draw! – навреме за панаира идва рисувателната книга  Игра на тронове– уникално колекционерско издание, включващо десетки смайващи черно-бели рисунки от световноизвестните илюстратори Ивон Гилбърт, Джон Хау, Томислав Томич, Адам Стоуър и Леви Пинфолд, което разширява обсега на този световен феномен.

Преживейте епичната поредица на Джордж Р. Р. Мартин по неповторим начин с тази невероятна книга за оцветяване, съдържаща четиресет и пет изключителни илюстрации!

В един свят, където сватбите са червени, огънят е зелен, а дълговете се изплащат в злато, безброй образи изскачат от страниците благодарение на изумителната сложност, ярката постановка и фините детайли. Почитателите на прочутата сага за пръв път имат възможност да се възхитят на тази старателно пресъздадена вселена, която оживява с всеки меч, магически знак и замък.

Промоциите на „БАРД“ за Коледния панаир 8 – 13 декември

присмехулник бардДонеси ни присмехулник! Наградата е 40 % панаирна отстъпка!

Украсете нашето Дърво на присмехулниците с вашата арт-птица и пазарувайте от панаирния ни щанд с еднократна отстъпка от 40 %.

Ето го и първия обитател на дървото. Вашият може да бъде от плат, дърво, хартия, глина… а ако успеете да го научите да се стиска в продължение на 10 часа (от 10:00 до 20:00 ч.), може и жив.

Поставете присмехулен страж – талисман да бъде наш! 

Книга на деня

Календар на промоциите в панаирната седмица – „Книга на деня“ (-50 %)!

Най-купуваните заглавия на последните изложения ще бъдат промоакценти за всеки ден от панаира. Отстъпката за тях е 50 %!

Вторник, 8 декември

„Орденът на сангвинистите“, Джеймс Ролинс („Кървавото евангелие”, „Невинна кръв”, „Пъклена кръв”)

Цена на пакета: 48 лв. 24 лв.

Сряда, 9 декември

 „Хиперион” и „Ендимион”, Дан Симънс

Цена на пакета: 80 лв. 40 лв.

бард промоцииЧетвъртък, 10 декември

„Светлоносецът“, Брент Уийкс („Черната призма”, „Заслепяващият нож”, „Разбитото око”)

Цена на пакета: 63 лв,  31,50 лв.

Петък, 11 декември

„Мис Перигрин“, Рансъм Ригс („Домът на мис Перигрин за чудати деца”, „Градът на гладните”)

Цена на пакета: 47 лв. 23.50 лв.

Събота, 12 декември

Ден на българските автори:

Бодигард“, Стефан Кръстев; „Приятно ми е, Никола!“, Никола Дюбоа; „Пчелата“, Оура Лов; „На сбогуване будните се усмихват“, Димитър Божанов; „Българските суперхрани, „Липсващите елементи на здравето“ и „Медицината на новото време“, Георги Жеков

Отстъпка 50%

Неделя, 13 декември

Маджипурски хроники“, Робърт Силвърбърг – 1 и 2 том.

Цена на пакета: 40 лв. 20 лв.

 Играй играта и бъди творец в стева на „Песен за огън и лед“

Снимай се с книга на Джордж Р. Р. Мартин и сподели снимката във фейсбук.

Ела на щанда ни по време на Панаира на книгата и покажи поста на личния си телефон.

Това е най-лесният и сигурен начин да получиш уникалната по рода си рисувателна книга „Игра на тронове“ с 40 % отстъпка!

[ + ]