fb
На щанда на...Панаирът

Добре дошли на щанда на „Еднорог“ (307)

3 мин.

Advertorial

Пролетта, освен време за почистване, е време за презареждане на домашната библиотека по време на обичайния Пролетен базар на книгата. Между 28 май и 2 юни направете място за нови заглавия по рафтовете, защото изкушенията в НДК ще бъдат много.

Ако сте от дългогодишните посетители на Пролетния базар, то вероятно вече е традиция за вас да посещавате щанда на издателство „Еднорог“ и нямате нужда от убеждаване да го направите. Въпреки това ние ще ви разкажем какво ще откриете там и защо наистина си заслужава да се отбиете през него. Екипът на издателството ще ви очаква на етаж 3 в НДК, щанд 307, предлагайки любими заглавия, утвърдени автори и нови книжни изкушения.

Сред заглавията на щанда ще намерите всички книги, които вече спечелиха много сърца – отличения с „Пулицър“ „Невероятните приключения на Кавалиър и Клей“, творбите на кралицата на историческия роман Филипа Грегъри, както и заглавията на руския ерудит Борис Акунин и испанския майстор на перото Артуро Перес-Реверте.

Не са малко на брой и новите попълнения в каталога на издателството, които ще можете да видите на щанд 307. Сред тях е петата книга от поредицата за разследванията на инспектор Карен Пири – „Гроб на мечти“. Историята води читателя на смразяващо кръвта пътешествие из планинската пустош на Северна Шотландия, където един мъртвец спи неспокоен сън в незнайния си гроб. Кървавата следа ще отведе инспектор Пири толкова нависоко в обществото, че само жена с нейната смелост би посмяла да разобличи подобен престъпник.

Какво се случва, когато един писател на криминални романи напуска своята „зона на комфорт“ и влиза в собствения си роман, за да разследва истинско убийство? Това ще разберете във втория издаден от „Еднорог“ хитов криминален роман на Антъни Хоровиц. В „Убийството е всичко“ си правят среща Антъни Хоровиц, преуспяващ сценарист и писател, и ексцентричният, озлобен и самотен бивш служител на полицията Даниъл Хоторн, който често работи като консултант на бившите си колеги. А случаят, в чието разследване е въвлечен и самият Хоровиц въпреки волята си, не е какъв да е.

Какво ще кажете за сватба, която се превръща първо в черна комедия, а после в разследване на убийство? За страшна или смешна я намирате? Или страшно смешна? Ще разберете, като се запознаете с частния детектив Макар Илюшин в книгата „Черен пудел, риж котарак или сватба с препятствия“ от Елена Михалкова.

След „Сподавен писък“, първата част от поредицата за инспектор Ким Стоун, издържана в най-добрите традиции на британския криминален роман, Анджела Марсънс се завръща при българските читатели с втората част – „Игри на злото“. Стандартните обяснения нямат място в този случай на Ким Стоун, тъй като зад действията на убиеца се мярка сянката на друг, по-страшен злодей.

Една история за искрена вяра, болезнен фанатизъм и кървави борби за власт ви очаква в „Братството на светата плащаница“ от Хулия Наваро, а в „Зимният път“ от Леонид Юзефович ще научите за един малко известен епизод от Гражданската война в Русия – героичния поход на Сибирската доброволческа дружина под командването на генерал А. Н. Пепеляев от Владивосток до Якутия през 1922-1923 г.

От издателство „Еднорог“ са обещали и изненади, отстъпки и много добро настроение за всички посетители.