fb
На щанда на...Панаирът

Добре дошли на щанда на Ера (332)

3 мин.

За поредна година щандът на издателство „Ера“ на Пролетния базар на книгата се намира на третия етаж на НДК, под номер 332. Всеки би могъл да открие книгата на сърцето си в разнообразния каталог на издателството и да се възползва от значителните отстъпки, стигащи до 70%.

На щанда на „Ера“ се открояват романите на световноизвестния писател Никълъс Спаркс. Неговата последна книгаВинаги дваматае красива история за бащинството, за смелостта да започнеш отначало и за силата на семейството. Никълъс Спаркс е автор на бестселърите „С дъх на канела”, „Никога не си сама”, „Моят път към теб”, „Виж ме”.

Сред най-любопитните нови заглавия е биографията на великия Йохан Кройф. Известният футболен журналист Шериф Гемур очертава символично в 14 глави спомена за митичния номер 14. Той успява да състави един задълбочен, реалистичен и многопластов портрет на гениалния футболист и треньор. Йохан Кройф – гений и деспот проследява жизнения път на Кройф, като разкрива и редица неизвестни факти от живота му. Написана с усет към детайла, четивно, с чувство за хумор и голям респект към Кройф, книгата съдържа 14 препратки чрез QR-кодове, които позволяват на читателя да гледа видеоклипове, свързани с най-ярките моменти от живота на Йохан Кройф.

Литийна младия френски автор Орелиен Гуго е свежо попълнение в каталога на „Ера“. Поетичен портрет на поколението Z, обитаващо големите градове, в търсене на нещо по-добро и по-вълнуващо. „Литий” е приет изключително ласкаво от критиката и публиката като явление във френската литература. Фредерик Бегбеде го номинира за награда за дебют „Бастид дьо Горд”.

Изкусителната Торта с бадеми и любов също може да откриете на щанда на „Ера“. Испанската писателка Анхела Валвей е сътворила един много забавен и романтичен тийнейджърски роман, който в същото време разглежда сериозни теми. Героинята Фиона има проблем с храната и с теглото, към това се прибавят семейни неразбории и за капак, момчето, в което е влюбена се завръща в града и започва връзка с най-злата й съперница. Но в живота на Фиона се поява Мирна – жена, пълна с мъдрости и уникално вкусни рецепти. От нея Фиона научава, че най-важната съставка за приготвяне на вкусна храна е любовта. А от нея, тя има огромни запаси. Фиона се впуска в приключение между тенджери и тигани, което променя живота й.

Продаден в над 35 държави,Твоят последен ден е изключително оригинален, провокиращ и изненадващо остроумен трилър. Авторът Даниел Коул е новото голямо име в криминалната литература и със свой собствен почерк разчупва каноните в жанра, а „Твоят последен ден“ ще се реализира и като ТВ сериал.

Световноизвестният писател Дъглас Престън представя своя разказ за едно от най-великите открития на двадесет и първи век. Изгубеният град е наситен с интересна археологическа информация и колоритни истории. Престън се присъединява към група учени в експедиция по следите на легендарния Бял град или Изгубения град на бога маймуна. В сърцето на най-непроходимата джунгла в света, те откриват доказателство за незнаен град, но и за загадъчна, изгубена цивилизация.

На щанда на „Ера“ може да откриете и Момичето, което запази мълчание“, четвърта книга от серията на Юрт и Русенфелт с психолога Себастиан Бергман.

[ + ]