fb
На щанда на...Панаирът

Добре дошли на щанда на Хермес (326)

3 мин.

От 8 до 13 декември (вторник–неделя) в НДК ще се проведе Софийският международен панаир на книгата. Щандът на Издателска къща „Хермес“ отново ще бъде №326, разположен на третия етаж. На него посетителите ще могат да се запознаят с най-актуалните заглавия на издателството и да се срещнат и с някои от любимите си автори.

Акценти по заглавия

караджата георги божиновГолемите акценти на ИК „Хермес“ за Софийския международен панаир на книгата ще бъдат няколко. Сред тях е Караджата– дългоочакваната втора книга на Георги Божинов – автор на българския роман на годината „Калуня-каля“. По повод една година от издаването на „Калуня-каля“ пускаме и луксозно юбилейно издание на забравения шедьовър, който достигна рекордния 20 000 тираж.

Всички почитатели на Хорхе Букай ще могат да си купят новата му книга – романа Кандидатът. Сред акцентите ни ще бъдат и бестселърът Факторът Чърчил от кмета на Лондон – Борис Джонсън, Савската царица от Тоска Лий, както и третата книга от „Разговори с Бога“ на Нийл Доналд Уолш – У дома при Бога. Специалните ни предложения за наближаващите коледни и новогодишни празници са Здравословни рецепти от Гордън Рамзи и новите книги от серията „Джейми и приятели“ на Джейми Оливър – „Салати“, „Месни ястияиДесерти. Специално за Панаира на книгата излизат и новата книга на Джоджо Мойс – Корабът с булките, както и Ключът на Соломон от Жозе Родригеш душ Сантуш.

Големият португалски писател пристига в България като гост на Софийския международен литературен фестивал. Читателите му ще могат да се срещнат с него на 13 декември от 15,00 ч. в НДК, ет. 2, Мраморно фоайе. Очаквайте интервю с него и в „Аз чета“.

Орлов мост – Владимир ЗаревИздателска къща „Хермес“ ще зарадва почитателите на българска литература с новите книги на Ивинела Самуилова – Гатанки от небето, на Владимир Зарев – Орлов мост, на проф. Николай Овчаров – От Камчатка започва Русия, на Марко Ганчев – „Догонване на света, на Георги Мишев – преработеното и допълнено издание на Вилна зона, на Блага Димитрова – Копнеж, и много други.

За всички родители, които трудно приспиват своите малчугани, ще е хитовото заглавие Зайчето, което иска да заспи – един революционен метод за приспиване на деца, който дава резултат веднага.

Изненади сме подготвили и за децата. Специалните ни луксозни издания за тях са говорещата книжка Моите приятели животните“, „Сглоби самолет“, „Сглоби динозавър“, „Атлас за деца“, „101 приказки за животнии много други.

Тази година Издателска къща „Хермес“ се включва активно и в програмата на Софийския международен литературен фестивал. От авторите на издателството участие ще вземат:

Георги Мишев
12 декември (събота), 19,00 ч., НДК, ет. 2, Мраморно фоайе, Представя: Младен Влашки

Жозе Родригеш душ Сантуш
13 декември (неделя), 15,00 ч., НДК, ет. 2, Мраморно фоайер Представя: Младен Влашки

Недялко Славов, Емил Андреев и Александър Секулов
13 декември (неделя), 16,00 ч., НДК, ет. 2, Мраморно фоайе

Като част от Софийския международен панаир на книгата автори на ИК „Хермес“ ще дават автографи на щанда на издателството (№326):

Владимир Зарев – 08.12.2015 г. (вторник) – 18,00 ч.

Светозар Гледачев – 09.12.2015 г. (сряда) – 18,00 ч.

Александър Чобанов – 10.12.2015 г. (четвъртък) – 18,00 ч.

Иван Вълев – 11.12.2015 г. (петък) – 17,00 ч.

Ивинела Самуилова – 11.12.2015 г. (петък) – 18,00 ч.

Жозе Родригеш душ Сантуш – 12.12.2015 г. (събота) – 17,30 ч.

Иво Топалов – 13.12.2015. г. (неделя) – 14,00 ч.