fb
На щанда на...Специални

Добре дошли на щанда на „ICU“ (Шатра 16)

3 мин.

Advertorial

ПроЛетният базар на книгата започна с дъжд, но и с нетърпеливи читатели, издатели и книготърговци. Издателство ICU се включва с най-новите си заглавия, с утвърдили се вече любими книги и с много специални предложения. Ето и част от любопитните акценти на шатра 16.

Още в първия ден на Базара директно от печатницата се очаква да пристигне книгата „Просто любов“ от Джесика Парк. Една вълнуваща сага за обичта и грешките в семейството, за потисканото с години чувство за вина, за болката и уязвимостта. Една история, чиито герои са забавни, остроумни, малко тъжни и много влюбени. Авторката е добре позната у нас с романа си „180 секунди“, отново издание на ICU – смислен и добре написан YA роман, подходящ за млади хора, които се интересуват от човешките взаимоотношения в съвременния дигитален свят и не се страхуват да се изправят пред трудни житейски теми.

„Там там“ от Томи Ориндж е друго ново попълнение в каталога на издателството. Силно емоционален, едновременно носещ помирение и гняв, романът на автора с индиански корени е  удивителен литературен дебют – по думите на американската писателка Маргарет Атууд. „Изхвърлени в Америка“ от Джанин Къминс пък се превърна в истински литературен фурор още с излизането си в САЩ, а съвсем скоро след това и в България. Забележителна художествена творба, която е вдъхновена от стотиците истински, но неразказани истории на невидимите жертви на терора, упражнен от наркокартелите в Мексико и цяла Южна Америка. Непоносимостта към този начин на живот, вечната политическа нестабилност, съчетани с произвола на наркобароните, принуждава милиони хора да поемат по опасните маршрути към САЩ.

Разбира се, сред акцентите на шатра 16 попадат и книгите на нобелистката Олга Токарчук. „Карай плуга си през костите на мъртвите“ е покъртителен разказ, изследващ размитите граници между здравия разум и лудостта, между желанието да въздадеш лична справедливост и вкоренения навик да спазваш обществените конвенции. Криминален роман, който оставя разплитането на убийството на повърхността и изследващ дълбоки теми – съвсем в стила на полската писателка. За романа „Бегуни“ пък Георги Господинов казва: „Роман отвъд конвенциите на романа, отвъд уседналостта на света и литературата, който не се страхува да събира истории, да наблюдава, да спира и тръгва пак. Роман за пътуващия през света и времето човек. За бягащия, за неуседналия и тревожния. За неспокойството да си жив и любопитен. Една от най-добрите европейски писателки днес с един от най-хубавите романи на новия век.“

Тези великолепни книги и още много колекции, специални отстъпки и приятни разговори ви очакват на шатра 16 с издателство ICU!

[ + ]