fb
На щанда на...Панаирът

Добре дошли на щанда на Пергамент прес (201)

3 мин.

31 шедьовъра с неочакван край на щанда на „Пергамент Прес”

Пригответе се за едно истинско литературно приключение, призовават от издателство „Пергамент прес“, които ни представят своите акценти за предстоящия Пролетен базар на книгата.

Тази пролет на щанд №201, на втория етаж, точно срещу ескалатора ви очаква истинска литературна изненада с антологията Шедьоври на разказа с неочакван край. В този сборник ще прочетете 31 необикновени разказа, всеки от които ще ви изненада или порази. Някъде ще ви се струва, че ей сега ще отгатнете какво ще се случи, и ще сгрешите, а другаде финалът ще идва като шок.

Представени са британски, американски, френски, руски и др. писатели – класици, модернисти и Нобелови лауреати. Ще прочетете творби в различни жанрове: класически разкази, хорър, съспенс, фантастика, приключения, престъпления и загадки, но навсякъде накрая ще ви очаква неочакваното и стъписващият обрат.

Акцент на щанда на „Пергамент Прес” ще бъде и своеобразната трилогия с култовите „празни мисли” на великия английски хуморист Джером К. Джером, с която се поставя началото на новата поредица „Класици на жанра”. Трите книги „Празни мисли на един празен човек”, „Още празни мисли на един празен човек” и „Празни идеи на един празен човек” завинаги отреждат на своя автор място на картата на световната литература.

В типичния си непринуден и закачлив стил Джером сам представя първата си книга с шеговити есета по следния начин:

Днешните читатели искат книги, които поучават, възпитават и въздигат. Тази книга не би могла да въздигне и крава и затова не мога да я препоръчам с чиста съвест като някакво полезно четиво. Мога само да предложа, когато ви омръзне да четете „стоте най-добри книги”, да вземете тази за половин час. Тя ще бъде нещо различно.” (Из предговора към „Празни мисли на един празен човек”)

Любителите готвачи, а и всички почитатели на добрата храна ще могат да се гмурнат в дебрите на изисканата кулинария сИзкуството на френската кухня – най-важният труд в дългата кариера на Джулия Чайлд, който я превръща в културна икона. Със своите 764 страници и 524 рецепти и вариации книгата представя най-изискана кухня в света в цялата й дълбочина и многообразие.

На щанда на „Пергамент Прес” ще откриете 14 000 неща, за които да бъдеш щастлив – необикновен и завладяващ каталог на всички онези неща, които ни правят щастливи; Книга за мечтатели – пъстра палитра от вдъхновяващи истории за хора от различни времена и страни и с различни занятия, които са следвали мечтите и пътя си; Краят на вечността – роман с галактически пропорции от най-големия майстор на фантастиката Айзък Азимов; любимите заглавия на цяло поколение читатели – Крадецът на книги и „Аз, пратеникът” от Маркъс Зюсак; викторианският шедьовър на Томас Харди „Далече от безумната тълпа” и още десетки заглавия, които читателите може би познават, но до които все още не са се докоснали.

[ + ]