fb
На щанда на...Панаирът

Добре дошли на щанда на „Прозорец“ (212)

3 мин.

Advertorial

Преди големите отпуски да започнат, а жегата да стане константа, отново е време за традиционния Пролетен базар на книгата. Дали ще отговорите на зова на морето, на песента на планината, или просто ще си почивате вкъщи, издателство „Прозорец“ предлага разнообразна селекция от свежи четива за всяко настроение. Книжният му екип ще ви очаква с готовност, за да засити литературните ви апетити, всеки ден от 28 май до 2 юни в НДК, етаж 2, щанд 212, точно до Мраморното фоайе.

Ако обичате пътешествията, обърнете специално внимание на „Пътувам и ям из Италия“. Красивото издание с твърди корици и колоритни снимки ще ви подскаже кои са скритите италиански кулинарни и туристически съкровища, които си заслужава да откриете. Авторката Елизабет Минкили предлага и безценни съвети за това къде да отседнете, кои ресторанти и романтични местенца да посетите, за да усетите автентичната атмосфера на страната.

Обръщаме специално внимание на книгата „Плувай“ от Юсра Мардини– един вдъхновяващ и понякога жесток в своето откровение разказ. Автобиографията на олимпийската състезателка по плуване е история за силата на човешкия дух, за разбиването на оковите на собственото ни съзнание и за надмогването на социалните етикети, с които ни обременяват.

Преди броени дни преведен на български излезе и дългоочакваният роман на Дейвид Мичъл„Часовници от кости“. И в тази книга срещаме майсторски изтъкани истории, подплатени с богато въображение и елегантен изказ. А почитателите на психологическия трилър биха оценили Сестра ми“ от Мишел Адамс, която ще ги отведе в Шотландия в търсене на отдавна погребани истини.

И два „вкусни“ романа се нареждат сред пролетните предложения на издателството – „Падишахът на подправките“ от Сайгън Ерсин и „Пицария „Везувий“ от Валтер Рисо. Първото заглавие носи екзотичността на Османската империя през нейните златни години; второто ни поднася живописни картини от живота на едно неаполитанско семейство в Аржентина.

Предложенията за деца и юноши също не са малко. С Избраните“ от Скарлет Томас младите читатели ще преживеят вълнуващи приключения. От Мърф и героите ренегати“ от Грег Джеймс и Крис Смит ще научат, че няма нищо по-важно от приятелството. А „Дори чудовищата си мият зъбките“ от Джесика Мартинело и Грегъри Мабир ще бъде безценна и много забавна помощ за всеки родител, чието дете отказва да изпълнява ритуала по миене на зъбките.

Сред най-новите попълнения към култовата поредица „Хроника“ са „Титаните на историята“, в която Саймън Монтефиоре ни разказва за великите създатели на днешния свят, както и мемоарът „Аз, снайперистката“ на Людмила Павличенко, известна още като Лейди Смърт. Вече е факт и третата част от фундаменталния исторически труд на Фернан Бродел „Материална цивилизация, икономика и капитализъм“.

В никакъв случай не пропускайте и Зад завесите на соца“ от Калин Тодоров, който ще раздава автографи на щанда на издателството на 30 и 31 май от 17:00 до 19:00 ч.

Издателство „Прозорец“ ще ви очаква с 20% отстъпка на всички заглавия и много добро настроение. Кой ще бъде новият ви книжен приятел за лятото, зависи изцяло от вас!

[ + ]