fb
На щанда на...Панаирът

Добре дошли на щанда на „Прозорец“ (212)

3 мин.

Advertorial

Сезонът на снежните магии и домашния уют отново настъпи, водейки със себе си 47-я Софийски международен панаир на книгата. А знаем какво означава това – книжни подаръци за всички от сърце. Независимо дали търсите книга за любимия човек или за самите себе си, издателство „Прозорец“ предлага разнообразна селекция на четива за всяко настроение и вкус. Книжният екип ще бъде на пост от 10 до 15 декември на етаж 2, щанд 212, НДК, до Мраморното фоайе.

На най-малките препоръчваме „Момичето, което спаси Коледа“ и „Момче на име Коледа“ от Мат Хейг, както и „Фалшивата брада на Дядо Коледа“ от Тери Пратчет. Но внимавайте: тези книги могат да трогнат и разсмеят не само дългогодишни читатели, но и прохождащи литературни критици! За да бъде по-пълна картината, и трите издания са придружени от красиви илюстрации.

Специално за дамската публика предлагаме два завладяващи романа – „Град на момичета“ от Елизабет Гилбърт и „Крадецът на ягоди“ от Джоан Харис. Първото заглавие ни пренася в бляскавия Ню Йорк през 1940 г., където деветнайсетгодишната Вивиан Морис открива, че не е нужно да си добро момиче, за да бъдеш добър човек. От второто се носят познати аромати на шоколад и магия. В четвъртата книга от поредицата „Шоколад“ („Крадецът на ягоди“) Виан Роше и жителите на Ланскене су Тан се сблъскват с нова тайнствена фигура. Изведнъж в живота им настава безпорядък, който сякаш предвещава сътресение, а може би дори и убийство…

Ако обичате да планирате пътешествията си още от зимата, „Пътувам и ям из Италия“ ще ви бъде от полза. Колоритни снимки и любопитни факти ще ви покажат кои са скритите италиански кулинарни и туристически съкровища. Авторката Елизабет Минкили дава и съвети за това къде да отседнете, кои ресторанти и романтични местенца да посетите, за да усетите автентичната атмосфера на страната. За още по-празнично настроение ще имате възможност да спечелите безплатна бройка от красивото издание. Открийте как на щанда на издателството.

Преди броени дни към поредица „Хроника“ се присъеди една забележителна и изключително важна книга – „Третият райх в 100 предмета“ от Роджър Мурхаус. В този труд се преплитат както добре познати сюжети, така и по-неизвестни. Подборът на предметите е широк, изчерпателен и провокиращ към размисъл, той включва документи, пощенски картички, оръжия и лични вещи.

На вниманието на заклетите историци и политолози: третата част („Световното време“) от фундаменталния исторически труд на Фернан Бродел „Материална цивилизация, икономика и капитализъм“ вече е факт. Ако искате да научите кои са великите създатели на днешния свят, то „Титаните на историята“ от Саймън Монтефиоре е вашата книга.

Издателство „Прозорец“ ще ви очаква с 20% отстъпка на всички заглавия, както и с няколко специални предложения. По традиция щанда ще намерите на обичайното място – етаж 2, №212, точно до Мраморното фоайе в НДК. Кой ще бъде новият ви книжен другар за зимата, зависи изцяло от вас.

[ + ]