fb
На щанда на...Панаирът

Добре дошли на щанда на „Прозорец“ (212)

4 мин.

Advertorial

Вече години наред издателство „Прозорец“ се старае да предлага на читателите си богато литературно съдържание. Както те самите обичат да казват: „Имаме за всекиго по нещо“. На техния щанд (№212) ще откриете разнообразна селекция от заглавия и автори – както популярни и утвърдени, така и непознати, които няма да ви разочароват.

В сезона на снеговете, домашния уют и най-светлия празник, когато всички избираме подаръци за близките си, а и за самите себе си, екипът на издателството се е подготвил с нови предложения, които може би са точно това, което се опитвате да намерите.

Ако търсите коледно настроение за малки и големи, съветваме ви да посегнете към разказите „Фалшивата брада на Дядо Коледа“ от сър Тери Пратчет или към „Момче на име Коледа“ от Мат Хейг. И двете книги са с чудесни илюстрации, които допълват насладата от четенето им.

Преди броени седмици „Прозорец“ издадоха „Годината, в която казвах да от известната Шонда Раймс, сценарист и продуцент на редица любими наши сериали, сред които „Анатомията на Грей“ и „Скандал“. В нея авторката споделя по искрен и вдъхновяващ начин за премеждията си по пътя към преодоляването на собствените граници.

По-специално внимание ви съветваме да обърнете и на двата най-нови трилъра: „Нощният гост“ от австралийката Фиона Макфарлан и „Убийство в новогодишната нощ“ от Ахмет Юмит. Двете заглавия споделят един жанр, но това е единствената прилика помежду им. На щанда ще ви разкажат повече.

„Прозорец“ са се подготвили и с няколко чудесни детски заглавия. Може би най-известното сред тях е „Поляната на дракона“ от Скарлет Томас, първата книга от фентъзи трилогия, която Джоан Харис оценява като най-добрата от Хари Потър насам, а Нийл Геймън просто обожава. „Когато имаш нужда от приятел“ пък е кокетна илюстрована книга с твърди корици, която разказва красива история за утехата и приятелството. Под логото на издателството наскоро излезе и едно заглавие, което няма подобно на българския пазар: „Емоциите. Вълнения… и аз във всички мои състояния!“. Радост, завист, любов – тази цветна книга се притичва в помощ на децата в опитите им да разберат своите чувства. А ако сте млади родители, силно ви препоръчваме „Бебето ми е ЧУДОвище“ от Сара Търнър – майка на вече три момчета, която без захаросване, но с много хумор, споделя опита си като родител и ни успокоява, че „да се наслаждаваш на всяка секунда“, просто не е възможно.

Обърнете внимание и на двете най-нови попълнения към поредица „Хроника“: „Холокостът“ на Лорънс Рийс, един драматичен и изчерпателен разказ за най-ужасяващо престъпление в историята на човечеството, който оживява чрез гласовете на жертвите, убийците и очевидците. Второто заглавие е „Пилот на Stuka“ от Ханс-Улрих Рудел, или най-успешният германски пилот през Втората световна война. Ако се интересувате от история, не пропускайте да посегнете към фундаменталните трудове на историците Фернан Бродел и Георгий Острогорски.

Още заглавия на издателство „Прозорец“, които си заслужават, са:

 

Издателство „Прозорец“ ще ви очаква с 20% отстъпка на всички заглавия, както и с няколко специални предложения. Ще откриете красивия им щанд на обичайното място – етаж 2, щанд 212, точно до Мраморното фоайе.