fb
На щанда на...Панаирът

Добре дошли на щанда на Софтпрес (111)

3 мин.

– Опознаваме само нещата, които опитомяваме – каза лисицата. – Хората вече нямат време да опознаят каквото и да било. Купуват си всичко наготово от търговците. Но тъй като няма търговци на приятелство, хората вече нямат приятели. Ако искаш приятел, опитоми ме!
~ Лисицата към Малкият принц

Книгите на издателство „Софтпрес“ ви очакват, за да ги опитомите на щанд 111 по време на Коледния панаир на книгата. Повече от двайсет години издателството представя на читателите онези книги, които неусетно се превръщат в семейна библиотека – от първите приказки за лека нощ, през най-добрите романи, популярна психология и учебници. Книги, с които израстваме, учим се, развиваме се, пътуваме по света и се забавляваме.

Книги за цялото семейство.

„Зимна феерия“ от Джохана БасфордСред акцентите, които издателството представя на Панаира, е специална селекция книги с коледно настроение. Любителите на оцветяването могат да се поглезят с бутиковото издание „Зимна феерия“ – петата книга на шотландското чудо Джохана Басфорд. Тук всяка от картините е отпечатана едностранно и лесно може да се сложи в рамка или да се превърне в специален подарък за приятели.

snezhnata-tsarkinya-tvardi-koritsiЦенителите на класиката могат да се потопят в луксозните издания на любими приказки, илюстрирани от Рут Сандерсън. Изберете между „Снежната царкиня“, „Пепеляшка“ или „Дванайсетте танцуващи принцеси“ и влезте в свят на детайлни и пищни
костюми, приказни замъци и вълшебни пейзажи, които създават визуално пиршество.leshnikotroshachkata_cov

Докато сме на вълна приказки, не бива да пропускаме и илюстрираните от Ана Григориев адаптации на любими детски четива – те със сигурност ще откраднат сърцата и ще пленят въображението на малките читатели. Стилът й се отличава с модерно излъчване, съчетано с класически подход, елегантна пищност, ярки цветове и запомнящи се образи, които превръщат книгата в любим приятел.

balgarski-nosii-nauchi-i-otsveti_1Любопитен и заслужаващ вниманието на читателите е и новият проект на Гергана Донева – „Български носии: научи и оцвети“. Това е иновативна детска книга, която обединява учебно помагало по „Роден край“ с любимите на децата стикерни албуми. Тази книга предлага път към пъстрото минало на древния ни народ, запознава с характерните за всяка фолклорна област багри и съчетания и разкрива какви одежди са носели предците ни. Българските народни носии и шевици са изтъкани от тайнственост и традиция.

Специално за панаира на книгата, издателството е подготвило селекция от тематични подаръчни комплекти с големи отстъпки. Научете повече от брошурата:

Издателство „Софтпрес“ ще намерите на щанд 111, вдясно от главния вход, срещу втория асансьор и преди стълбите за полуетажа. Какво се случва, може да следите онлайн в събитието и ако следвате хаштаговете #щанд111 и #КнигиЗаЦялотоСемейство в социалните мрежи. Каталогът на издателството можете да разгледате тук: