fb
На щанда на...Панаирът

Добре дошли на щанда на „СофтПрес“ (115)

4 мин.

Декември е месец, който носи много романтика – едни се радват на снега, други на примигващите коледни лампички, трети на аромата на канела и портокалови корички. На студа и виелиците противодействаме с уют и топли прегръдки, на мрака и настинките – с горещ чай и вълнуващ роман с щастлив финал.

За читателите декември носи особен дух на копнеж. За читателите декември е Панаир на книгата –  зимният празник с най-любимите подаръци. За читателите Панаирът на книгата е малката книжна Коледа, която – подобно на малки деца – очакваме всяка година.

И тази година истинската магия ще се случи на щанд 115, където „СофтПрес“, издателството с книги за цялото семейство, ви очаква с бъдещите ви любими заглавия – издания, които се купуват с любов и се пазят за бъдещите поколения.

През цялата панаирна седмица „СофтПрес“ ще радва своите читатели със специални предложения и отстъпки до 70%. За малки и големи вече е традиция още с влизането в Двореца на културата да завъртят Колелото на късмета – забавна игра, която може да ви донесе талон за отстъпка до 30% за книги на издателството.

Тази година на щанда на „СофтПрес“ ви очакват и две срещи с автограф: с Мария Пеева (Мама Нинджа) и романът й „Писмо до сестра ми“ (писан в съавторство с доктора по клинична психология Люси Рикспуун) и с Радостина А. Ангелова, автор на „Афиши в огледалото“ – две книги, които се превърнаха в събития.

Почитателите на романтичната литература ще имат възможност да избират от разнообразната селекция на „СофтПрес“, която включва по нещо за всекиго. Исторически романси като „Кутия шоколад“ и съвременни истории като „Малката билкарница в Монмартър“ ще ви топлят, докато се наслаждавате на уютна заслужена почивка, завити с пухкаво одеяло.

А когато говорим за уют и топлина, разбира се, говорим и за Луиз Пени. Канадската авторка на криминални романи и мистерии завладя читателите с пълнокръвните си герои, дълбокия психологизъм на историите и майсторския си стил и език. След емоционалната пета част „Отровни думи“, зимата ни носи „Сенки в снега“ – една от най-награждаваните и дебатирани книги в поредицата. По-минорна, по-драматична и по-мащабна от всички предишни, „Сенки в снега“ е книгата, в която Пени разгръща пълния си разказвачески потенциал със сцени, които едновременно разбиват сърцето ти и го изпълват с надежда.

Разбира се, издателството не е пропуснало и младите читатели. Третата част на поредицата „Серафина“ – „Серафина и изгубеното сърце“ ще ги очаква на щанд 115. Пазителката на „Билтмор“ отново повежда битка срещу древно зло, но този път залогът е огромен. Третата книга от поредицата за Серафина е по-мрачна, по-вълнуваща и по-неочаквана от всичко, което сте си представяли!Серафина и изгубеното сърце Робърт Бийти

За още по-малките читатели и родителите, които искат да предизвикат интерес към книгите, „СофтПрес“ има специална селекция от луксозни илюстровани издания на класически приказки и произведения за деца, както и на любопитни модерни енциклопедии.

Надникнете в „Маша и мечока“ и другите книги, илюстрирани от сръбската звезда Ана Григориев. Историята е позната на всички и текстът на Светлана Ружич е изцяло в духа на руската традиция, но приказните илюстрации на Маша и мечока тук крият изненада. Решението е на Ана Григориев, която винаги си е представяла мечока като… албинос. Така той е точно толкова необикновен и специален, колкото хитроумната Маша.

 

Един от големите хитове на 2017 г. е детската енциклопедия „Откъде идва храната“. Книжката запознава децата с основните хранителни продукти и техния произход. От нея ще научат кои храни са полезни и кои не съвсем и ще тренират своята наблюдателност и сръчност във веселите задачки към всяка глава. Невероятните илюстрации на Стелияна Донева превръщат разходката в света на храната в истинско приключение, което забавлява и улеснява обучението чрез ярки визуални примери.

Книгите на „СофтПрес“ са късчета коледна магия, които ще останат с вас дори когато снеговете се стопят. Независимо дали пръснати по пода на детската стая, забравени на дивана или разтворени на кухненската маса, това са книгите, които правят къщата дом, а празните лавици – семейна библиотека.

Разгледайте каталога на „СофтПрес“ тук и ги посетете на щанд 115 по време на Панаира на книгата:

 

[ + ]