fb
На щанда на...Панаирът

Добре дошли на щанда на „Софтпрес“ (116)

4 мин.

Advertorial

Пролетта може и да се позабави, но Пролетният базар на книгата винаги идва точно навреме! Същото важи и за книгите на „Софтпрес“. От 28 май до 2 юни, от 10:00 до 20:00 ч., ще можете да намерите любимото издателство на обичайното място – щанд 116 в НДК (партер, срещу десните асансьори).

Верни на мотото си Книги за цялото семейство“, от Софтпрес“ ще очакват читателите си с пъстро разнообразие от заглавия за малки и големи – от обичани приказки и вълнуващи романи, през полезни наръчници, до вдъхновяващи биографии. На щанд 116 ще откриете всичко, от което се нуждае една секция, за да се превърне в семейна библиотека.

Големи акценти отново ще бъдат двете луксозни биографии, които предизвикаха абсолютен фурор на българския книжен базар: „Христо Стоичков. Историята“ от Христо Стоичков и Владимир Памуков и „Леонардо да Винчи“ от Уолтър Айзъксън – изданието, с което Софтпрес“ отбелязва 500 години от смъртта на една от най-гениалните личности в човешката история.

Специално за изложението Софтпрес“ ще зарадва читателите си с нов роман от кралицата на криминалния роман Луиз Пени, единствената в света седемкратна носителка на литературния приз Агата Кристи“. „Светлина в пукнатините“ е деветата книга от поредицата за инспектор Гамаш, в която детективът е принуден да разкрие престъпление, планирано десетилетия наред точно под носа му

Любителите на романтиката, пътешествията и изкуството също няма да останат разочаровани. На щанд 116 ще намерят романа „Писма от Париж“ от Джулиет Блекуел, в който тайните на мистериозна парижанка от миналото помагат на американката Клер да открие себе си в настоящето. „Карта към теб“ от Дж. П. Монингър пък ще преведе читателите през цяла Европа, до България, та чак през Океана в Ню Йорк. Заедно с двайсет и три годишната Хедър те ще открият, че не грижливо планираните маршрути, а отбивките по пътя ни водят към истински ценните преживявания. Ако пък търсите тайната на истинското щастие, „Малкото кафене в Копенхаген“ от Джули Каплин ще ви разкрие философията на датчаните за пълноценен живот, като ви я поднесе с чаша вкусно кафе и аромат на канела.

Не пропускайте и романите на една от най-добрите съвременни български писателки – Радостина А. Ангелова. „Бал в Мулен Руж“ и „Виенски апартамент“ ще ви омаят с чувствени истории за семейството, любовта и себеоткриването, развиващи се в две от най-красивите европейски столици.

Стремежът към красотата вдъхновява и Румяна Пенева, авторката на един уникален за българския пазар наръчник, насочен към онези, които търсят по-добрата и колоритна версия на себе си. В „Личният стил“ създателката на Coloriten.bg предлага експертни съвети и практични инструменти, които ще ви помогнат да подчертаете индивидуалноста си, ще улеснят неимоверно пазаруването ви и ще повдигнат самочувствието ви.

Нека не пренебрегваме и една от най-важните мисии на Софтпрес“ – съхраняването на българския дух. „Български празници и обичаи“ от Лилия Старева е книга за всеки дом, събрала на страниците си най-важните дати от празничния ни календар и свързаните с тях обреди и ритуали. Великолепното издание „История на България в картини“ пък представя репродукции на великолепните патриотични маслени платна, сътворени от художника Васил Горанов, придружени от текстове на Христина Йотова.

Разбира се, на щанд 116 има много съкровища и за най-малките, приготвени специално за Международния ден на детето – 1 юни. Сред тях е един роман с голям ум и също толкова голямо сърце – „Другите светове на Алби Брайт“ от Кристофър Едж, автор на наръчника „Как да пишем страхотни истории!“. Тази незабравима история за паралелни вселени и квантова физика ще накара децата да се влюбят в четенето и науката, като им покаже нейното забавно и трогателно лице.

Зарадвайте любознателните малчугани с енциклопедията „Откъде идват бебетата“ на Виктория Иванова с илюстрации на Стелияна Донева, която ще отговори на всичките им въпроси за най-голямото чудо в природата, и „Детски атлас на Европа“, който ще ги запознае с историята и културата на Стария континент чрез над 300 илюстрации и куп интересни факти.

Към децата с богата фантазия са насочени великолепно илюстрованите издания с приказки на Ръдиард Киплинг, Оскар Уайлд и Шехерезада, както и стоплящите сърцето книжки „Моят дядо“ и „Моята баба“ от неповторимия разказвач Любомир Николов. Малките творци пък ще се забавляват на воля с новите заглавия от поредицата „Научи и оцвети“„Европейски архитектурни забележителности“ и „Български обичаи“.