fb
БългарияНовини

Докосни и чети в Западен парк този уикенд

1 мин.
nasarchavane na cheteneto

azbukaСлед една приказна събота и неделя под звуците на любими книги, този уикенд кампанията А5 ще ни разкрие още едно лице на четенето. Четенето чрез допир.

Заедно с лектори от Читалище за слепи „Луи Брайл 1928” и ученици от СОУ за деца с нарушено зрение „Луи Брайл” организаторите ще разкажат и покажат в два поредни дни как се чете на брайловата азбука и какво е да възприемаш текст през допир. Книгите, които ще могат да се „четат“ на брайл са „Живот назаем“ на Ерих Мария Ремарк и „Мили мой Мио“ на Астрид Линдгрен.

Чрез специални работилници с малки групи от хора всеки желаещ да преоткрие четенето чрез допир ще може да научи повече за браиловата азбука, нейното използване и как се учи.

Важно: Участието в уъркшопите е напълно безплатно, но с предварително записване на е-mail: a5project2013@gmail.com, поради спецификата на необходимите материали за всеки участник. Крайният срок за записване е утре – 14.06.2013г.

Повече информация за кампанията за стимулиране на четенето А5 може да прочетете тук или да следите фейсбук страницата на инициативата.