fb
НовиниПо света

Доли Партън и Джеймс Патерсън издават съвместна книга

1 мин.

Кънтри певицата Доли Партън ще си партнира със световноизвестния писател Джеймс Патерсън в предстоящата през март 2022 г. книга Run, Rose, Run, научаваме от The Guardian. Романът ще излезе в САЩ и Обединеното кралство на 7 март догодина с логото на издателство Penguin Random House.

Книгата разказва за млада жена, която се мести в Нашвил, за да преследва мечтата си за музикална кариера. Певицата ще издаде и албум по едноименната книга с 12 оригинални парчета. Партън споделя, че всяка една от песните “е вдъхновена от героите и ситуациите в книгата”, както и че част от текстовете присъстват и в книгата.

За мен беше чест и страхотно забавление да работя с неподражаемата Партън, споделя Патерсън. Най-вълнуващото около проекта е, че романът може да се чете заедно със слушането на албума. Преживяването е уникално.

Макар и създаването на художествена литература да е ново  начинание за кънтри звездата, тя вече има няколко мемоара зад гърба си, последният от които е Songteller: My Life in Lyrics.

Други изненадващи и много успешни колаборации на Джеймс Патерсън са тези с президента Бил Клинтън в книгатаКъде е президентът?” (2018) и с групата Guns N’ Roses в Sweet Child O’Mine.   Писателят има над 380 милиона продадени книги и рекорд на „Гинес“ за най-много бестселъри на New York Times.

Снимка на публикацията: Доли Партън за The Guardian