fb
НовиниПо света

Дуа Липа се нарежда до Маргарет Атууд за фестивала Hay 2023

2 мин.

Носителката на наградата Букър Маргарет Атууд, попизпълнителката Дуа Липа, рок дуетът Proclaimers и поетът лауреат на Великобритания Саймън Армитидж ще са сред участниците във фестивала Hay през 2023-а, пише The Guardian.

Орагнизаторите обявиха 32 ранни събития за своя фестивал през следващата година, който ще се проведе от 25 май до 4 юни в Hay-on-Wye в Уелс. Атууд ще говори за сборника си с кратки разкази Old Babes in the Wood. Дуа Липа ще направи запис на живо на своя подкаст At Your Service, докато Proclaimers ще бъдат сред музикалните изпълнители на живо на фестивала.

Липа каза, че „от толкова дълго време иска да разгледа книжарниците на Hay и да се докосне до литературната атмосфера на фестивала“.

„Така че съм развълнувана, че ще бъда там следващата година, за да споделям истории на сцената и извън нея с някои от любимите си автори и да попивам вдъхновение заедно с моите колеги, любители на книгите.“

„Наистина има по нещо за всеки“, каза главният изпълнителен директор на фестивала Джули Финч и уточни, че пристъствието на Дуа Липа е голяма привилегия за тях и се надяват с присъствието ѝ да привлекат по-млада публика.

По-рано тази година Липа стартира подкаст – Dua Lipa: At Your Service – в който разговаря с гости, включително известни автори. 27-годишната изпълнителката и текстописец беше специален гост на церемонията по връчване на наградата „Букър“ през октомври.

През 2023 г. фестивалът Hay ще въведе „множество нови мерки за устойчивост“, които ще „помогнат за справяне с въздействието върху околната среда от провеждането на фестивал“. От 2020 г. фестивалът Hay предава поне някои от своите събития онлайн. Финч каза, че тя и нейните колеги „наистина искат“ да направят това отново и да надградят върху „фантастичния архив“, който изграждат.