fb
Книги и киноСпециални

Дъщерята на Мелани Грифит играе Анастейжа в екранизацията на „50 нюанса сиво“

2 мин.

Щерката на Мелани Грифит Дакота Джонсън и познатият от мегапродукцията „Огненият пръстен“ Чарли Хънам влизат в главните роли във филма „Петдесет нюанса сиво“, съобщи лично авторката на едноименния еротичен бестселър Е. Л. Джеймс в Twitter.

„За мен е удоволствие да ви споделя, че прекрасната Дакота Джонсън се съгласи да бъде нашата Анастейжа във филмовата адаптация на „Петдесет нюанса сиво“, написа тази нощ 40-годишната авторка, обявена наскоро от сп. Forbes за най-печелишва сред писателите за 2012 г.

Няколко минути по-късно нов туит разкри и кой ще се превъплъти в ролята на милиардера Крисчън Грей в лентата, която се очавква да излезе на екран през август 2014 г. „Разкошният и талантлив Чарли Хънам ще бъде Крисчън Грей във филмовата адаптация на „Петдесет нюанса сиво“.

23-годишната Дакота Джонсън е дъщеря на актьорите Дон Джонсън и Мелани Грифит и досега има няколко малки роли в киното, както и участие в сериала на FOX „Бен и Кейт“. 33-годишният Чарли Хънам пък е познат на ТВ зрителите и от сериала „Синове на анархията“.

С обявяването на изпълнителите на главните роли във филма бяха прекратени няколкомесечни спекулации относно имената на актьорите. Сред спряганите звезди за мъжката роля бяха Иън Сомърхолдър, Крисчън Бейл, Райън Гослинг, Леонардо Ди Каприо и дори Дейвид Бекъм.