fb
Книги и киноНовини

„Дюн: Част 2″ излиза по кината с две седмици по-рано

1 мин.

Втората част от епичната сага, вдъхновена от романа на Франк Хърбърт„Дюн“ (изд. „Бард“), ще се появи с две седмици по-рано от планираното, пише  Hollywood Reporter.

Часове след като Disney отложи старта на Blade на Marvel Studios, Warner Bros. разкри, че продължението на Дени Вилньов „Дюн: Част 2“ е изместено на дата на Blade – 3 ноември 2023 г., вместо на предварително планираната 17 ноември 2023 г.

Продължението на „Дюн“ ще включва актьорите Тимоти Шаламе, Ребека Фъргюсън, Зендая, Джош Бролин, Флорънс Пю, Остин Бътлър, Кристофър Уокън и Хавиер Бардем. Продуценти са Мери Парент, Кейл Бойтър, Вилньов и Таня Лапоант.

Тази част разкрива втората половина на романа на Франк Хърбърт от 1965 г. „Дюн“. В нея Пол Атреидски (Шаламе) се обединява със свободния народ, за да освободи пустинната планета Аракис от дом Харконен. Новите герои включват император Шадам IV (Уокън), владетеля, който изпрати семейството на Атреидски в Дюн; дъщерята на императора, принцеса Ирулан (Пю); и Фейд-Рота (Бътлър), племенникът на барона, злодеят, изигран от Стелан Скарсгард в първата част.

Първият „Дюн“ се представи добре в боксофиса, като се има предвид, че се сблъска с кризата от COVID-19 и това се отрази на посещенията в кината. Въпреки това филмът събра приходи от 400 милиона долара в световен мащаб и спечели шест Оскара.