fb
Книги и киноНовини

Остин Бътлър може да изиграе ключов злодей в „Дюн: Част 2“

1 мин.
Снимка: GC IMAGES

Остин Бътлър, който трябва да се появи в биографичния филм „Елвис“ на Баз Лурман това лято, може да предприеме пътуване до пустинята за „Дюн: Част 2“. Актьорът е в преговори за участие в продължението на филма на Дени Вилньов от 2021 г.

Проектът, който се очаква да се снима това лято в международни локации, е в разгара на избирането на три важни роли, като Флорънс Пю също води преговори за участие за ролята на принцеса Ирулан. Листът с поканени ще включва завръщащите се звезди Тимоти Шаламе, Зендая, Ребека Фъргюсън, Хавиер Бардем и Джош Бролин, наред с други, пише The Hollywood Reporter.

Първият „Дюн“ адаптира само една половина от класическия роман на Франк Хърбърт от 1965 г., като част 2 се занимава с останалата част от историята. Филмът ще започне с Пол Атреидски, който се бие заедно със Свободните, за да освободи пустинната планета Аракис от хватките на Къща Харконен.

Ако сделката бъде сключена, Бътлър ще играе Фейд-Раута, хитрия племенник на барона, злодея, изигран от Стелан Скарсгард, който оглавява Къща Харконен. 

„Дюн“ се появи в кината и по HBO Max през октомври и събра повече от 400 милиона долара по целия свят. Warner Bros. насрочи премиера за „Дюн: Част 2“ за 20 октомври 2023 г.

Бътлър имаше забележителна роля в „Имало едно време в Холивуд“ на Куентин Тарантино като член на семейство Менсън, което среща смъртта си благодарение на Брад Пит.