fb
НовиниПо света

Дж. К. Роулинг обещава до £1 млн. за децата в Украйна

1 мин.

Джоан К. Роулинг лично ще съдейства за събирането на дарения до 1 милион британски лири (1,2 милиона евро) за благотворителна организация Lumos, на която тя е съосновател, за да помага на децата в Украйна, пише Sky News

Авторката на Хари Потър приветства важната работа на организацията за събиране на пари за осигуряване на храна и медицински комплекти на някои от най-уязвимите, засегнати от войната. Благотворителната организация ще работи за събиране на децата със семействата им и „застъпничество за децата и гарантиране, че те няма да бъдат забравени в това кризисно време“, се казва в апела.

56-годишната Роулинг написа в Тwitter: „Благодаря много на всички, които вече са дарили, вие давате възможност на Lumos да свърши важна работа за някои от най-уязвимите деца в Украйна.

Lumos, която е основана от Роулинг през 2005 г., от няколко години си сътрудничи с украинското правителство за по-добра защита на уязвимите деца и реформиране на системата за грижи за тях. От благотворителната организация съобщиха, че районът, където повече от 1 500 деца бяха затворени в сиропиталища още преди нахлуването, сега е атакуван от руски сили.