fb
НовиниПо света

Джеф Кини написал последната си книга на ръка

2 мин.

„По-голямата част от последната ми книга беше написана на ръка, с доста разкривен почерк и яростни зачертавания“. Това разказва за създаването на 11-ата книга от поредицата „Дневникът на един дръндьо” Double Down авторът Джеф Кини пред британския Guardian.

41zd8zo13nl-_sx300_„Има цели страници, от които само една или две думи могат да се ползват, но пък свърших работата и си спазих крайния срок“, споделя Кини.

Той разказва, че има синдром на хиперактивност с дефицит на вниманието (ADHD), и с цел да се предпази от постоянно разсейване в интернет, си е купил пишеща машина. Експериментът му обаче продължил едва 20 минути. „Ако познавате някой, който си търси внимателно използвана Brother GX-6750, имам една такава, която си търси нов дом“, шегува се писателят.

Вижте какво още споделя Джеф Кини за начина, по който създава книгите си:

  • Всеки, който е чел поне една от книгите в поредицата „Дневникът на един дръндьо”, знае, че аз не пиша литература. Книгите ми са по-скоро дълга форма на комикс, а комиксите се основават на шеги. За мен писането винаги започва с шегите. Сега, след като имам 11 книги, знам какво точно е нужно – минимум 350 майтапа. Всичко по-малко от това прави книгата да изглежда тънка.
  • Колкото и да ми пречи моят ADHD, той ми позволява да прескачам през „пътечките“ в начина ми на мислене, което е съществено за създаването на хумористични произведения. Вместо да се опитвам да променя състоянието си, аз се стремя да го използвам.
  • Чета между 100 и 150 публикации на ден по теми, вариращи от политика до баскетбол.
  • Купих си колело и понякога прекарвам часове в правене на обиколки по площада, взирайки се в паважа. Купих си и люлка и спокойно можете да ме видите в следобедните часове да правя гигантски дъги в двора пред къщи, опитвайки се да вкарам мозъка си в креативен ритъм. Е, бях си купил и вана с надеждата тя да се превърне в инкубатор за шеги, но се наложи да я подаря, след като доста пъти се събуждах вътре след полунощ…