fb
@-книгиАудиокниги

Джеймс Франко чете „Мъртвата зона“, класиката на Стивън Кинг за пръв път на аудиокнига

1 мин.

Джеймс Франко и Стивън Кинг са две имена, от които със сигурност настръхвате. От кеф. Година след 8-серийната адаптация на Hulu по „22 ноември 1963“, отново ги срещаме в един проект. Добрите новини тук са две – „Мъртвата зона“ излиза за пръв път на аудиокнига на 25 април, а освен това номинираният за Оскар Франко ще чете текста на публикуваната през 1979 г. съвременна класика на Краля.

„Джеймс е страхотен актьор“, казва Кинг и допълва „Бях сигурен, че ще улови перфектно гласа и тръпката на „Мъртвата зона“.

Самият Франко споделя, че от доста време е фен на Стивън Кинг. „Това е един от авторите, които четеш и слушаш с най-голямо удоволствие. Напътства те толкова добре! И въпреки че двамата сме от различни поколения, нещата, от които се е влиял и към които отпраща в книгите си, са същите, от които самият аз се интересувам“, казва актьорът, изиграл пътешественика във времето Джейк Епинг в ТВ екранизацията на „22 ноември 1963“.

„Мъртвата зона“ проследява историята на Джони Смит, който се събужда след 5-годишна кома, за да разбере, че може да вижда бъдещето и миналото на хората само чрез едно докосване. Романът за дарбата-проклятие на Смит е екранизиран още през 1983 г., когато главната роля играе Кростофър Уокън, а през 2002 г. започва излъчването на 6-сезонен сериал с Антъни Майкъл Хол.