fb
Книги и киноНовини

Джеймс Камерън превърна отхвърлена идея за „Аватар“ в графичен роман

2 мин.

Изминаха 13 години, откакто „Аватар“ на Джеймс Камерън излезе за първи път по кината, но чакането за още приключения от Пандора най-накрая приключи. И ще има още много от тях през следващото десетилетие. „Аватар: Природата на водата“ тръгва по кината този декември, а Камерън вече е заснел трети филм (засега без заглавие), който е планиран за 2024 г. Също работи усилено по „Аватар 4“ и „Аватар 5“. С всичко това може да си помислите, че Камерън е изчерпал всичките си идеи за бъдещи проекти „Аватар“. Но ще сгрешите. В ново интервю за Total Film режисьорът разкри, че една от отхвърлените му идеи за The Way of Water е превърната в нов графичен роман, озаглавен Avatar: The High Ground.

„Работих с екип от писатели“, каза Камерън. „Имахме много идеи. Опитвахме максимално да съберем сценария в рамка, но никога не се побираше напълно. Така че в определен момент си казах: „Просто ще го завърша и ще видя дали ще стане за филм.“ Направих го. Излезе 130 страници и резултатът беше: „Човече, това е страхотна история и е адски хубава за четене“. Но липсваше един от тези критични елементи за продълженията, а именно, че не навлизаше достатъчно в неочакваното“, казва още той. „Също така, не се справи достатъчно с правилата на Аватар, които трябва да ни свържат със света на сънищата“. Все пак той решава, че историята е твърде добра, за да се губи, така че Камерън и неговият екип от писатели са избрали да обработят най-важните части в следващите два филма „Аватар“, а останалите да издадат като графичен роман.

„Измислихме начин да преструктурираме елементите, които трябваше да разпределим в първите две от продълженията, и го пуснахме отново по напълно различен начин“, каза той.

“Avatar: The High Ground” трябва да излезе на 6 декември. „Аватар: Природата на водата“ тръгва по кината на 16 декември.