fb
НовиниПо света

Джеймс Патерсън дарява 1 250 000 долара на училищни библиотеки

1 мин.
james_patterson

Като част от инициативата за привличане на общественото внимание към състоянието на училищните библиотеки Джеймс Патерсън обяви, че до края на годината ще направи дарение от 1 250 000 долара за училищни библиотеки в САЩ. Дарението ще бъде разпределено под формата на грантове в размер от 1000 до 10 000 долара, съобщава Publishers weekly. Право да кандидатстват имат всички училища, които попълнят формуляр с информация за библиотеката си и кратко описание за начина, по който ще бъдат използвани парите.

Жестът на Джеймс Патерсън e в подкрепа на  кампанията на издателство Scholastic.  За всеки долар от гранта, отпуснат на едно училище, издателството ще предостави допълнителни бонус точки, които могат да бъдат използвани за закупуване на учебници и учебни материали.

„Силно съм пристрастен към убеждението на Scholastic, че читателските умения са врата към успеха в училище и в живота, и за мен е чест да работя заедно с тях по тази инициатива“ – каза Патерсън. “ Вярвам, че заедно ще помогнем обществото да  осъзнае жизнено важната роля, която  училищните библиотеки и библиотекари имат за възпитаването на любов към четенето. „

През 2013 г. Джеймс Патерсън дари 1 милион долара на независими американски книжарници.

Снимка – AP Photo/ Steve Mitchell

[ + ]