fb
НовиниПо света

Джоан Роулинг подготвя първата си книга за възрастни

2 мин.
dzhoan rouling

Джоан Роулинг, авторката на хитовата поредица за момчето магьосник Хари Потър, е подписала с Little, Brown Book Group договор за издаването на първата си книга за възрастни, съобщават от американското издателство.

За момента не се съобщава нито името на книгата, нито плануваната дата за нейното издаване. Знае се обаче, че книгата ще бъде издадена както на хартия, така и в електронен вариант.

“Въпреки че се наслаждавах на писането на тези книги толкова много, следващият ми проект ще бъде много по-различен от поредицата книги за Хари Потър, брилянтно издадени от Bloomsbury и всички мои издатели по света”, коментира новината Джоан Роулинг. „С навлизането в ново творческо поле е логична и смяната на издателя. Щастлива съм да имам своя втори издателски дом в лиценто на Little, Brown и екип, който ще бъде страхотен партньор в този нов етап от моя професионален път“, допълва тя.

Дейвид Шели, който ще бъде редактор на новата книга, коментира, че за него работата с Джоан Роулинг е сбъдване на една лична и професионална мечта. “Тя е един от най-добрите съвременни разказвачи на истории в света и ще се постарая нейната нова книга за възрастни да достигне по най-добрия начин до нейните верни фенове и също до нови читатели”.

Седемте книги на Джоан Роулинг за Хари Потър са продадени в повече от 400 мил. копия по целия свят, превръщайки се в най-продаваните книги в историята. Филмовите адаптации по поредицата пък достигнаха рекордни приходи от над 7 милиарда долара в световен мащаб.

Прочетете още:

Материала за писателката в рубриката „Големите“: Джоан Роулинг – приказка в реално време

Ревюто на Хари Потър и даровете на смъртта

Ревюто на „Вакантен пост“ (19 декември 2012)

[ + ]