fb
НовиниПо света

Джон Грийн с нов роман през октомври

2 мин.

Работната корица на романа

Пет години след зашеметяващия успех на Вината в нашите звезди Джон Грийн отново ще зарадва феновете си с нов роман през октомври, обявиха издателите му от Penguin Random House.

Шестият роман на Грийн носи заглавието Turtles All the Way Down и проследява 16-годишната Ейза Холмс, която се бори с психично заболяване и междувременно разследва изчезването на милионер-беглец. Издателите описват книгата като „роман за доживотното приятелство, интимността на неочакваната среща и фен фикшън по „Междузвездни войни“.

„Работя по Turtles All the Way Down от години и много се вълнувам да я споделя с читателите през октомври. Това е първият ми опит да пиша директно за психическо заболяване, което е афектирало живота ми от ранно детство, така че, макар историята да е измислена, тя е същевременно дълбоко лична“, казва самият Джон Грийн.

Авторът потвърди конкретната дата на излизане на романа в Туитър:

Особеното заглавие на книгата също не е случаен подбор на думи. „Turtles All the Way Down“ е английски израз, който се отнася към парадокса на неподвижния двигател и идеята, че Земята е плоска и се носи на гърба на гигантска костенурка, стояща върху висока колона от други костенурки.

С новия си роман Джон Грийн се завръша към позната територия, която е изследвал в предишните си бестселъри „Вината в нашите звезди“, „Хартиени градове“ и „Къде си, Аляска?“ Писателят е особено популярен сред тийнейджърската аудитория, както с книгите си, така и с канала си в YouTube, The Vlogbrothers, който води заедно с брат си.

Два от романите на автора вече имат и своите дебюти в киното: филмът по „Вината в нашите звезди“ излезе през 2014 с Ансел Елгорт и Шайлийн Уудли в образите на Огъстъс и Хейзъл, а през 2015 на Кара Делевин и Нат Улф бяха поверени главните роли в екранизацията на „Хартиени градове“.