fb
Книги и киноСпециални

Едгар Алън По като Франкенщайн в „Гарванът“

1 мин.
garvanat

garvanatКогато точно преди година писахме как Едгар Алън По е превзел най-големия световен конгрес за любители на комиксите ComicCon, знаех, че предстои нещо наистина грандиозно. Режисурата на Джеймс Мактийг („V като Вендета“) беше гарант за зрелището и резултатът е… о, да!

Всъщност „Гарванът“ проследява последните дни от живота на големия По, срещайки го с ненормален последовател на неговите разкази. Като същински д-р Франкенщайн писателят е създал чудовище, което методично убива невинни жертви, изпипвайки досущ методиките си като в историите на своя „вдъхновител“. Жестокостта на убиеца стига дотам, че да отвлече любимата на писателя и да кара По да описва следващите убийства в градския вестник, за да я остави жива…

Въпреки че така и не сме видели филма по кината у нас, по света за 11-седмичното си излъчване е събрал $22.5 млн. от продажби на билети. Самата лента обаче е на стойност $26 млн. и едва ли е от най-успешните проекти на продуцентите си.

Филмът все пак може да бъде открит и на торент, така че, ако още не сте се престрашили, изгледайте разширения му трейлър (страшничък е, предупреждаваме).