fb
НовиниПо света

Egmont Publishing затваря бизнеса си в САЩ

1 мин.
egmont

egmontEgmont Publishing закрива клона си в САЩ в края на месеца. Този ход е следствие от незадоволителното представяне на издателството на американския книжен пазар и след несполучливите опити за продажба на бизнеса, съобщава publishersweekly.com.

Egmont Publishing отвори свой клон в Щатите през 2008 г., а през октомври миналата година беше обявено решението за продажбата на Egmont USA, след като издателството не успя да постигне заложените високи цели.

Последния работен ден на офиса ще бъде 30-ти януари. Книгите от каталога на  Egmont USA ще продължат да бъдат разпространявани, благодарение на едно от най-големите англоезични издателства в света – Random House.

Главен изпълнителен директор на Egmont Publishing International Роб МакМенъми заяви, че развитието на Egmont USA „не се вписва“ в стратегията на компанията, тъй като американският клон не е бил в състояние да се превърне в лидер на пазара в Щатите. “Надявахме се, че ще успеем да продадем този бизнес, но за съжаление това се оказа невъзможно.“, добави той.