fb
Книги и киноСпециални

Екранизацията на „Хартиени градове” от Джон Грийн с премиера в края на юли 2015

1 мин.

Филмовата адаптация по романа на Джон Грийн от 2008 г. „Хартиени градове” излиза на 31 юли 2015 г., съобщава Hollywood Reporter. Самият автор сподели в социалните мрежи, че ще бъде сред екипа изпълнителни продуценти на филма.

Hartieni gradove John GreenСлед успеха на адаптацията по бестселъра „Вината в нашите звезди” на известния автор, студиото Fox 2000 продължи с „Хартиени градове” като запази част от екипа – сценаристите Скот Нойщадтер и Майкъл Х. Уебър, както и главната звезда на филма – актьора и певец Нат Улф. Продуценти отново са Марти Боуен и Уик Годфри, основатели на продуцентската компания Темпъл Хил.

Премиерната дата на „Хартиени градове”- 31 юли 2015г. първо бе определена за следващия филм на Тим Бъртън по романа на Рансъм Ригс „Домът на Мис Перигрин за чудати деца”, който сега е изтеглен за март 2016 г. Променени са датите за премиерите и на „Марсианецът” на Ридли Скот с Мат Деймън по романа на Анди Уеър и адаптацията на Джордж Тилмън-младши по романа на Никълъс Спаркс „Най-дългото пътуване”.