fb

Книжарници "Хермес" препоръчват, виж какво!

Ревюта

Нов свят в твоята стая с „Енциклопедия на стайните растения“

1 мин.
entsiklopediya-na-staynite-rasteniya-tvardi-koritsi

entsiklopediya-na-staynite-rasteniya-tvardi-koritsiОК, знам, че този текст ще изглежда странно, написан от мен, но какво пък – някой ни подари преди година-две „Енциклопедия на стайните растения“ за новия дом и аз реших най-накрая да й хвърля едно око.

Енциклопедията започва с някои по-основни правила за отглеждането на растенията – за това как да подбираме мястото за поставяне на саксията спрямо светлината и температурата в стаята, как да поливаме, как да пресаждаме, как да намалим стреса за растенията от смяната на сезоните и т.н. После спецификите за всяко от над 160 от най-разпространените стайни растения са обяснени схематично на страницата на конкретното растение в книгата.

Чудесно е изваден и списък с различните причини за конкретни симптоми и заболявания при цветята, придружени с конкретни стъпки за предприемането на „оздравителни“ мерки. Така че ми стана бързо ясно защо кактъсът, който отглеждах в гимназията, не оцеля повече от година…

Всъщност за мен най-полезното за тази книга е, че въоръжен с нея, можеш да направиш винаги чудесен подарък на близки приятели за семейния им празник. Което изобщо не е малко.

[ + ]