fb
БългарияНовини

Епизод 6 на „Книжният подкаст“, в който си говорим с Камелия Кучер за втория ѝ роман “Нощ“

1 мин.

Понякога имаш възможност да се запознаеш с новата книга на любим автор доста преди да е излязла… Това се случва в този епизод на „Книжният подкаст“ – Мила и Алекс си говорят с Камелия Кучер, чийто втори роман „Нощ“ ще излезе през октомври. Сега обаче можете да надникнете много дълбоко в историята и да се уверите защо Мила толкова много хареса книгата.

Авторката споделя:

Докато пишех „Дом“, бях изключително обърната към себе си. „Дом“ е написана като изповед. Няма автобиографични елементи, но автобиографичното е усещането – този път, който вървиш към дома. При „Нощ“ се обърнах към света и историята, което е много различно като усещане. Пишейки, се опитвах да си обясня хората и времето на Втората световна война, как можеш да продължиш след това и какъв можеш да бъдеш, продължавайки след това.

Освен че още сега ще се запознаете с някои от героите в романа, ще научите и как се справя Камелия с високите очаквания след успеха на дебютния ѝ роман „Дом“. Сред споделеното от нея в 6-ти епизод на „Книжният подкаст“ е още защо се инетересува от Втората световна война и избира да пише за този период, подробности от творческия ѝ процес и… коя ще е следватата ѝ книга! Чуйте сами.

Ако този епизод ви е харесал, можете да се абонирате за „Книжният подкаст“ в най-големите подкаст платформи – Spotify, Anchor, ApplePodcasts, GooglePodcasts и др.