fb
БългарияНовини

„Ето така я губиш“ на Джуно Диас е вече в България [видео]

2 мин.

Издателство Orange Books представи сборника с разкази “Ето така я губиш” от Джуно Диас, пред пълното Orange Books Cafe в горещия неделен следобед. Главният редактор на издателството Савина Николова, мениджърът на книжния сектор в Orange Center Десислава Желева и Милена Ташева от „Аз чета“ описаха запознанството и емоциите си, свързващи ги с книгата на Диас.

Американският писател от доминикански произход е известен на българската публика с дебютния си роман “Краткият чуден живот на Оскар Уао”, който носи на автора награда “Пулицър” и много фенове по целия свят. “Ето така я губиш” е втората книга на Джуно Диас, която излиза у нас. Изданието съдържа девет разказа, които имат много допирни точки с романа, но същевременно са изключително различни книги, с различна мисия и история.

“Във всеки един от тези разкази ще се срещнете със загубата. Обаче не само загубата на любов, понеже това е само първичната гледна точка, от която може да погледнете “Ето така я губиш”. Защото героят губи още много други неща някъде по пътя”, сподели Десислава Желева.

След много перипетии покрай издаването на “Ето така я губиш”, книгата вече е в книжарниците и ви чака. Чака да намерите своята история и да се убедите в това, което си казва Милена Ташева след прочетена книга на Джуно Диас, а именно:

“Не мога, имам нужда от още една доза.”

Гостите на представянето имаха възможност да видят специално подредена миниизложба със снимките от кампанията, с която Orange Books подгряваха излизането на книгата.

Ревюто на “Ето така я губиш” може да прочетете тук, а също и да се убедите в качествата на книгата с 10 цитата за любовта, изневерите и разделите от новата книга на Джуно Диас.

Фотограф: Петър Хаджиколев

[ + ]