fb
БългарияНовини

Фондация „Глобални библиотеки – България“ събира номинации за годишните си награди

2 мин.

Фондация „Глобални библиотеки – България“ вече събира номинации за годишните си награди, които ще бъдат връчени на 7 ноември 2019 г. по време на националния форум „Библиотеките днес – 2019: Предизвикателства пред библиотеки в 21 век“.

Наградите ще се присъждат всяка година на конкурсен принцип в 3 категории: медии (с две подкатегории – за национална и за регионална медия), спомоществовател, публична институция.

Наградата за медии във всяка от двете подкатегории се присъжда на медии, допринесли за поставянето и разработването на теми за проблемите, предизвикателствата и възможностите, свързани с развитието на обществените библиотеки и създаването на условия за свободен и равен достъп до информация, култура, знание и услуги за гражданите чрез библиотеките.

Наградата за спомоществовател се връчва за дарителска дейност в подкрепа на кампания, проект или инициатива, осъществявана от Фондацията в изпълнение на мисията й да подпомага приобщаването на българските граждани към информационното общество чрез обществените библиотеки в страната.

Наградата за публична институция се връчва на институция, която в надграждане на задължителните й по закон изисквания, е подобрила условията за свободен и равен достъп до информация, култура, знание и услуги за гражданите чрез подкрепа за обществени библиотеки.

Приемат се номинации за постижения през годишния период от началото на месец октомври 2018 г. до края на месец септември 2019 г., а победителите ще бъдат избрани на конкурсен принцип от петчленно жури.

Номинации за наградите могат да се изпращат до 28 октомври 2019 г., а формулярът може да бъде намерен тук. Знакът на наградата е стилизирано пластично изображение, изработено от художника Павел Божерянов. Наградите нямат друго материално изражение освен художествения си знак.Снимка: Pexels