fb
БиблиотекитеНовини

Фондация „Глобални библиотеки – България“ ще набира средства за обществените библиотеки през каузи и кампании

1 мин.

През следващите няколко години Фондация „Глобални библиотеки – България“ ще постави като акцент в дейността си набирането на средства за обществените библиотеки чрез дарителски каузи, донорски програми и проекти. Това съобщава изпълнителният директор на организацията Спаска Тарандова в интервю за в. „Стандарт“. Фондацията е организатор на Националния форум „Библиотеките днес“ в НДК на 29 и 30 ноември, на който „Аз чета“ е медиен партньор.

„След този форум, с който ние ще направим по-разпознаваеми и публични нашите цели, като покажем добри практики от работата на библиотеките, планът ни е да започнем да набираме активно средства. В дългосрочен план целта ни е да имаме свой принос за едно по-грамотно и образовано население“, казва Тарандова.

Според нея модернизацията на библиотеките е комплексен процес, който включва среда, услуги и персонал, който да предлага тези услуги. Затова Фондация „Глобални библиотеки – България“ е поставила като свои приоритети подновяването на техническото оборудване на партньорските библиотеки в страната и промяна на средата в библиотеката. „Време е да престанем да свързваме библиотеката само и единствено с място за четене и съхраняване на книги“, допълва Тарандова.

Още за предстоящия форум можете да прочетете тук.

header_pic_forum-1