fb
От издателстватаСпециални

„Кръгозор“ стартира фотоконкурс, вдъхновен от новия роман на Алис Хофман

2 мин.
fotokonkurs

fotokonkursФотоконкурс, вдъхновен от новия роман на Алис Хофман „Музеят на необикновените неща”, организира ИК “Кръгозор”. Конкурсът е на тема „Необикновеното в обикновените неща в моя град” и ще се проведе от 23 март до 17 април 2015 г.

„Сигурни сме, че в България има много талантливи хора с афинитет към фотографията, които имат нужда от изява, затова двайсетте най-добри фотографии ще бъдат показани в изложба в НДК от 28 април до 12 май 2015 г. По време на официалното й откриване ще бъде обявено името на печелившия в конкурса”, споделят организаторите.

Условия за участие и изисквания към фотографиите:

  1. Снимките трябва да бъдат изпратени на e-mail: konkurs@kragozor.com
  2. Всеки автор може да участва с една фотография, която може да бъде черно-бяла или цветна; няма ограничение на използваните технологии;
  3. Не е задължително снимките да са заснети по време на конкурса;
  4. Фотографиите трябва да отговарят на зададената тема; да не са награждавани в други фотоконкурси; да не са подлагани на груби манипулации със софтуер за обработка на изображения; да няма монтаж или колаж;
  5. Снимката, която се праща по имейла, не трябва да надвишава 2000 пиксела по късата страна, а големината й трябва да е до 500 КВ;
  6. Всяка една от фотографиите трябва да притежава оригинал с високо качество за печат (300 dpi) в размер минимум 50×70 см, в случай че бъде избрана за изложбата „Необикновеното в обикновените неща в моя град”.

Авторитетно жури ще оцени участващите снимки и ще излъчи победителя, който ще получи голямата награда – четиридневна екскурзия до Будапеща, осигурена от туристическа агенция „Loyal Travel”, и ваучер на стойност 200 лв. за фототехника и услуги, осигурен от „Фото Павилион”.

Фотоконкурсът и фотоизложбата са организирани с подкрепата на Националния дворец на културата и с медийното партньорство на „Аз чета“, People of Sofia, сп. „ФОТОмания”, Actualno.com, Sofialive.bg, Momichetataotgrada.com, Stand.bg.