fb
Книги и киноСпециални

Fox филмира „Убийство в Ориент експрес“ на Агата Кристи

1 мин.

След много оспорван процес на наддаване продуцентското студио Fox купи правата за нова екранизация на най-успешния криминален роман в историята „Убийство в Ориент експрес„. Това съобщиха от Acorn Productions Ltd./Agatha Christie Ltd., които държат правата на кралицата на крими литературата Агата Кристи.

Продуценти на филма ще са Ридли Скот („Гладиатор“, „Блек хоук“), Марк Гордън („Спасяването на редник Райън“) и Саймън Кинбърг („X-Men“, „Елизиум“). Все още няма съобщени имена от актьорския състав.

ubiystvo-v-orient-ekspres„Откакто придобихме мажоритарния дял от правата върху литературното наследство на Агата Кристи през февруари 2012 г., работихме заедно с внука й Матю Причард, за да намерим правилното филмово студио, с което да разширим бранда Кристи. Вълнуваме се от това, че ще работим с Fox, Ридли Скот, Марк Гордън и Саймън Кинбърг, за да създадем нова звездна адаптация по един от най-добре познатите мистериозни романи на всички времена“, казва Мигел Пенея, изпълнителен директор на RLJ Entertainment, собственици на Acorn Productions Ltd./Agatha Christie Ltd.

Приключенията на детектив Еркюл Поаро в „Убийство в Ориент експрес“ излизат на хартия първо през 1934 г. През 1974 г. романът е екранизиран за пръв път от Сидни Лъмет и получава шест номинации за „Оскар„. У нас книгата се издава от „Ера“.

По-рано тази година стана ясно, че британската авторка на криминални романи Софи Хана ще пише нови приключения на Еркюл Поаро в предстоящ роман.