fb
НовиниПо света

Франкфуртският панаир на книгата ще се състои по план през октомври

1 мин.

Организаторите на Франкфуртския панаир на книгата обявиха, че провеждането на най-голямото книжно изложение остава по план за 14-18 октомври 2020. То ще бъде разположено на обичайното си място, както и в различни локации из Франкфурт, а различното тази година ще бъде допълнителната виртуална програма.

72-то издание на панаира ще се проведе със специални мерки за здравната безопасност на посетителите. Те включват регистрация без нужда от човешки контакт, проверки от здравни специалисти и двойно разширяване на пътеките в залите.

“Тази година е по-важно от всякога Панаирът във Франкфурт да се състои. Заради пандемията от коронавируса тазгодишното издание ще бъде специално – с програма на място в комбинация с дигитални предложения”, каза директорът на Панаира Юрген Боос.

Програмата за събитието се очаква да бъде оповестена в края на юни. Засега се знае, че  повечето дискусии ще се проведат онлайн. Предвижда се и виртуална програма, наречена Bookfest, която ще се проведе с подкрепата на няколко германски издателства, включително Random House, Bonnier и Bastei Lübbe, в рамките на една седмица.

Днес  от 17 ч. българско време ще се състои пресконференция, излъчена на живо. На нея директорът на Панаира Юрген Боос ще даде подробности за предстоящото събитие. Можете да гледате тук:

Снимка: Publishers Weekly

Вижте още:

Frankfurt Audio – акцент на Панаира на книгата във Франкфурт

Франкфуртският панаир на книгата обяви две спонсорски програми