fb

Книжарници "Хермес" препоръчват, виж какво!

Ревюта

„Франклин играе футбол“ учи децата как да приемат загубите

1 мин.

Поредицата за костенурчето Фраклин неслучайно успява да се хареса на поколения деца и родители – авторката Полет Буржоа се е погрижила да предложи на малчуганите поглед към всяка житейска ситуация, в която може да изпаднат. Загубата в спортно състезание също е част от списъка с теми, разработени в серията за симпатичното костенурче, а изборът на футбола като спорт никак не е случаен – колко момчета познавате, които не се вълнуват от тичане след топка?

В книжката „Франклин играе футбол“ (изд. „Фют“) малкият герой може да прави куп сложни неща, но не и да играе добре футбол. А това е твърде неприятно, защото Фраклин иска да е най-силният играч в своя отбор и да вкарва голове. Всекидневните тренировки изобщо не помагат – костенурчето продължава да тича ужасно бавно и да рита топката съвсем накриво. Разочарованието му е огромно и дори признанието на съотборниците му – гъсочето Гери и бобърчето Боби, – че те също не се справят както искат, не успокоява малкия състезател.

Възрастните винаги казват: „Играйте, за да се забавлявате! Това е по-важно от всичко друго“. Как обаче да се забавляваш, когато толкова искаш нещо, а то не се получава? Малките деца знаят колко е трудно да проявиш търпение и спокойствие, а и да приемеш загубата с усмивка.

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“.

Можете да вземете книгата с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си!

[ + ]