fb
БългарияНовини

Фредерик Бегбеде закрива новия фестивал за драматургично писане From Page to Stage

1 мин.

Открита лекция на френският писате и сценарист Фредерик Бегбеде за „писането, живота и любовта“ ще бъде акцентът на първото издание на фестивала за драматургично писане за сцена и екран From Page To Stage. Формът ще се проведе в периода 28 юни – 1 юли във Варна и ще протече под формата на интензивен тридневен уъркшоп, в който участниците ще работят по свои текстове заедно с изявени театрални и кино-дейци.

С фокус върху млади творци (16-35 г.), From Page To Stage има мисията да развие техните интереси и умения в сферата на драматургията. В рамките на първото издание на фестивала свои мастър-класове ще проведат Теодора Димова, Явор Гърдев и Димитър Коцев-Шошо.

Освен основна теоретична подготовка, From Page To Stage ще има силен акцент върху практическите занимания върху текстовете на участниците, с които да ги подготви за осъществяването и продуцирането им на сцена и екран. Паралелната програма, която е отворена към широката варненска аудитория, предвижда конкурс за заснемане на 1-минутно видео на тема “Stage: Варна”, които ще бъдат прожектирани на закриващата вечер на фестивала.

Участниците имат възможност да кандидатстват със свои текстове до 9-ти юни, а официалната селекция ще бъде обявена на 19-ти юни. Участието е напълно безплатно, а From Page To Stage се осъществява с официалната подкрепа на Община Варна като част от “Варна – Европейска младежка столица” 2017.

 

[ + ]