fb
БлогБлогове

Gembox – августовски #unboxing с изненадващ аромат

3 мин.

За първи път пиша отзив по повод разопаковане на абонаментна кутия и чак сега осъзнавам как на блогърите, които го правят най-редовно, никак не им лесно. Снимането, подбирането на най-подходящия фон и композирането на откритите съкровища може да бъде много стресиращо, особено когато се стремиш към съвършенство, но усилията ти са възпрепятствани едновременно от пакостлив вятър и капризно слънце. На всичкото отгоре този път съм лишена от подкрепата на малиновия сладолед и книжното другарче, с които разполагах миналия месец, но… каквото – такова ;)

Важното е, че съдържанието на августовското издание на Gembox – книжната кутия за бюти маниации, посветена на романтичната литература, и този път не разочарова.

Още с разопаковането й се разнася силен и обгръщаш сетивата аромат на ягоди, който дори успя да привлече майка ми и сестра ми от съседната стая. Уханието извира от нежното пакетче с плодов чай „Ягодова целувка“, който, оказа се, върви много добре и изстуден с лед.

Другите ягодови акценти в кутията са душгела в закачлива опаковка Aroma Strawberry Cream, който вече успях да изпробвам и не отстъпва по благоухание на чая, както и балсамът за устни на Himalaya  козметична марка, известна с природосъобразните си продукти. Балсамът е много лек и ненатрапчив и ще допадне на онези от вас, които не обичат след нанасянето върху устните им да остава плътен, мазен слой. Аз лично предпочитам през лятото да ползвам балсами с по-наситен цвят, така че ще си запазя този за зимата. Тъкмо ягодовият аромат ще ме разведрява през студените месеци.

Himalaya са добавили и още една изненада като комплимент към романтично настроените бюти маниаци – гел за зъби с мента в компактен размер, перфектен за багажа през лятната почивка.

Колкото и да обичам козметични глезотийки обаче, по душа си оставам книжно плъхче. От всичко, намерено в кутията, безспорно останах най-доволна от романа изненада – съвсем пресния „Игра на омраза“ от Сали Торн, чието заглавие очевидно е вдъхновило темата („Любов и омраза“) на августовската Gembox. Издателство „Ибис“ имат чудесна романтична селекция, а и бях хвърлила око на The Hating Game още в началото на годината, когато ми попадна в Goodreads, така че очаквам нещо наистина свежо и забавно.

Леко се учудих само от подбора на „водещ“ аромат. Свързвам ягодовото ухание изцяло с пролетта и сякаш се надявах на малко по-морски нотки. Писмото в Gembox обаче обещава, че след прочита на романа плодовата връзка напълно ще ми се изясни, така че се доверявам на избора. Подозирам, че пръст може да има и рецептата за ягодов сладкиш „Наполеон“  доста изискат десерт, който ме респектира с множеството си слоеве, но инструкциите са достатъчно изчерпателни, та защо не? Ще почетем, ще поготвим и ще видим.

Поръчалите Gembox за първи път ще намерят и талон за 10% отстъпка при абониране за следваща кутия. Имайки предвид, че някои от най-близките ми хора празнуват рождени дни точно през септември, предчувствам как не след дълго някой ще бъде приятно изненадан :)