fb
Ревюта

Приключенията в Космоса продължават в „Джордж и Големият взрив“

1 мин.

Поредицата на Луси и Стивън Хокинг безспорно е сред любимите ми детски книги, които препоръчвам с удоволствие. Изключително увлекателните пътешествия на малкото момче Джордж и приятелката му Ани из вселената с помощта на суперкомпютър ще грабнат интереса на всяко любопитно хлапе, а най-новите научни теории за появата на планетата ни, обяснени по достъпен дори за младите читатели начин, безспорно превръща поредицата в образователен помощник. Третата книга от поредицата на гениалния учен е „Джордж и Големият взрив“ (изд. „Ciela“).

Третата книга от поредицата разкрива промените в живота на Джордж, настъпили след завръщането му от НАСА – прасето Фреди живее в екоферма, момчето има вечно ревящи сестри-близначки, а Ани има чисто нов приятел – Винсънт. Освен това Джордж учи в ново училище и се чувства безкрайно нещастен… Ерик им помага да преместят прасето с помощта на Космос на прекрасно място за живеене, а Джордж дори не знае къде е то!

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“.

Не пропускайте да прочетете ревюта и за другите книжки за пътешествията на Джордж – „Тайният ключ на Джордж за Вселената“ и „Джордж търси съкровища в Космоса“