fb
БългарияНовини

Георги Господинов и Йоанна Елми представят България в Лайпциг

1 мин.

Георги Господинов и Йоанна Елми ще бъдат представени в литературната програма на панаира „Лайпциг чете“, предава БТА. Георги Господинов ще бъде на разположение на издатели и читатели на 28 април от 16:30 ч. в общото пространство на „Традуки“ – “Kafana” („Kафене“), Halle 4, stand D407.

На 29 април от 13:00 ч. в Halle 4, Stand E406, Господинов и Елми ще се представят заедно. Концепцията за съвместното им участие е озаглавена „Тhe Present Past/Настоящото минало”, а фокусът на срещата ще бъде върху теми като „Политики“, „Памет“ и  „Травма“. Ще има осигурен превод на немски език.

Гостуването на Георги Господинов на Международния панаир на книгата в Лайпциг е само дни след като стана ясно, че романът му „Времеубежище“ влезе в краткия списък с номинирани за престижната награда „Букър„.

Това е голямото завръщане на страната ни на Международния панаир на книгата в Лайпциг, който започва днес и ще продължи до 30 април. Последното участие на България е било през 1999 г. В това издание на панаира страната ни ще бъде представена с Национален щанд, който ще бъде открит от министъра на културата Найден Тодоров. Щандът ще е в рамките на пространството на проекта „Традуки“. България е страна партньор на „Традуки“ – програмата за подкрепа на преводи в Югоизточна Европа и немскоезичните страни.