fb
Книги и киноСпециални

Гледайте първия трейлър на „Фантастични животни: Престъпленията на Гриндълуолд“ [видео]

2 мин.

Първият официален трейлър на дългоочаквания филм „Фантастични животни: Престъпленията на Гриндълуолд“ вече е тук. В него виждаме как Еди Редмейн се завръща в ролята на магизоолога Нют Скамандър, когото обикнахме от „Фантастични животни и къде да ги намерим“. Лентата е втора част в планираната поредица от пет филма, на която сценаристка е самата Дж. К. Роулинга режисьор – Дейвид Йейтс, ветеран в киновселената на Хари Потър.

Нют и Дъмбълдор (снимка: Collider)

„Фантастични животни: Престъпленията на Гриндълуолд“ ще представи сблъсъка на Нют и знаменития директор на „Хогуортс“ Албус Дъмбълдор (в ролята Джъд Лоу) с черния магьосник Гелърт Гриндълуолд (Джони Деп). Ще се завърнат и някои добре познати лица от предишния филм, сред които сестрите Тина (Катрин Уотърсън) и Куини Голдстийн (Алисън Судол), Джейкъб Ковалски (Дан Фоглър) и Кредънс Бербоун (Езра Милър). Любопитно допълнение към каста е Зое Кравиц, която се превъплъщава в Лета Лестранж. 

„Фантастични животни и къде да ги намерим“ се доказа като хит в боксофиса, набирайки приходи от 800 млн. долара след премиерата си през ноември 2016 г. Продължението обаче среща малко по-хладен прием още преди официално да тръгне по кината, съобщава The Guardian. Причината е противоречивият избор на Джони Деп за ключовия образ на Гриндъуолд. Някои фенове се разбунтуваха срещу участието на актьора заради неотдавнашните обвинения в домашен тормоз от страна на бившата му съпруга Амбър Хърд.

Дж. К. Роулинг се изказа в защита на Деп и изтъкна, че е „искрено щастлива“ от включването му в проекта. Наскоро обаче и писателката беше критикувана за прехвърляне на отговорността, след като Дейвид Йейтс разкри, че хомосексуалната ориентация на Дъмбълдор няма да бъде изобразявана във „Фантастични животни: Престъпленията на Гриндълуолд“. Решението разгневи някои среди, имайки предвид, че филмът е посветен на магьосника, в който Албус е бил влюбен като млад.

Въпреки недоволството на част от публиката се очаква ленатата да повтори успеха на първата екранизация. Световната премиера на „Фантастични животни: Престъпленията на Гриндълуолд“ е насрочена за 15 ноември. Ето го и трейлъра: