fb
НовиниПо света

Книгите за Хари Потър с нови корици от есента

2 мин.
Hari Potar

Hari Potar i filosofskiat kamak novaКнигите за момчето магьосник Хари Потър ще имат нови корици и ново оформление на вътрешните страници в най-новото издание на поредицата, което се очаква на 1 септември 2014 година във Великобритания. Това се съобщава в официално прессъобщение на издателите на Дж. К. Роулинг Bloomsbury Children’s Books.

До момента е представена само корицата на първата книга – „Хари Потър и философският камък„, но плановете са през есента цялата поредица да излезе едновременно с новото си оформление.

Автор на новите корици на 7-те книги ще бъде илюстраторът Джони Дудъл, който споделя:

“Изключително съм развълнуван да работя върху тези страхотни книги. Не бих могъл да искам по-забавно задание. Работата е вълнуваща, малко страшна и определено чувствам тежестта на поетата отговорност. Надявам се моите илюстрации да представят точно героите и светът, създаден от Дж. К. Роулинг.”

Новото издание на книгите за прочутия магьосник ще включва още обновена биография на Роулинг и препратки и акценти от сайта Pottermore.com, където почитателите на книгите могат да открият още интересни забавления от света на Хари.

Заедно с хартиените издания на поредицата ще бъдат достъпни за продажба и електронните варианти на книгите, отново обновени с илюстрациите на Джони Дудъл.

Dzhoni DudalДжони Дудъл е носител на Waterstones Children’s Prize и е номиниран за Roald Dahl Funny Prize за смешна детска книга. Негови илюстрации има в книгите на Тери Пратчет и филмите на студио Aardman. Най-известните му авторски книги са “The Pirate Cruncher” и “The Pirates Next Door”.

Прочетете още публикацията за наистина голямата Дж. К. Роулинг, както и ревютата за „Хари Потър и даровете на смъртта“ и книгите за възрастни на Роулинг: „Вакантен пост“ и „Зовът на кукувицата„.