fb
Книги и киноСпециални

HarperCollins издават книга по предстоящия филм на Кристофър Нолан с Том Харди „Дюнкерк”

2 мин.

William Collins, подразделение на HarperCollins, е спечелило световните права за книгата „Дюнкерк: Историята зад филма” от Джошуа Левин, съобщава сайтът The Bookseller.

Заглавието изследва „смразяващите” истински истории, вдъхновили написания и режисиран от Кристофър Нолан епичен екшън-трилър „Дюнкерк”, чиято премиера по кината е на 21 юли тази година. В звездния актьорски състав на филма се включват имената на Том Харди, Кенет Брана, Килиън Мърфи, Марк Райлънс и дори тийнидолът Хари Стайлс.

През 1940 година повече от 300 000 войници на Съюзническите сили са хванати в капан по бреговете в близост до град Дюнкерк, Франция, заобиколени от приближаващата нацистка войска и атакувани от немските военновъздушни сили Луфтвафе.  Единствената им надежда е спасителна операция по море, извършена с помощта на цивилна армада. Истинската история на тези войници, моряци, летци и цивилни, взели участие в деветдневната схватка, „се е превърнала в легенда”, твърди издателят. Сега историята, която Уинстън Чърчил описва като „чудо”, е разказана от автора Левин в „целия си зашеметяващ контекст”, като в нея са включени нови интервюта с ветерани и оцелели.

„Заради работата му като исторически консултант във филма „Дюнкерк” на Кристофър Нолан, Джошуа Левин е перфектният избор за писател, който да съживи историята зад филма. Разказите му са изключително увлекателни и достоверни, и ще разкрият нови и нови неща на всеки кинолюбител, искащ да научи повече за историята на евакуацията.”, отбелязва Том Килингбек, редактор на новите заглавия за William Collins.

Книгата ще бъде публикувана от HarperCollins във всичките им англоезични подразделения по света, включително и от William Morrow в САЩ. Ще излезе на книжния пазар и в Бразилия, Полша, Холандия, Португалия, Испания, Италия и, Япония, както и ще получи своето испаноезично издание в САЩ и в Латинска Америка.