fb
НовиниПо света

HarperCollins купи издателство AMACOM

2 мин.

Една от водещите издателски групи в света HarperCollins обяви в прессъобщение от 2 февруари, че е придобила търговските активи на AMACOM от American Management Association International (AMA). HarperCollins поема всички нови и по-стари заглавия, продажбите, дистрибуцията и лиценза на повече от 600 книги от каталога на AMACOM. Издателството, което се фокусира предимно върху личностно и професионално израстване и бизнес лидерство, ще бъдe марка на наскоро основания импринт HarperCollins Leadership. Подробности по сделката не са оповестени.

Брайън Мъри, президент и изпълнителен директор на HarperCollins, коментира договора:

Бизнеса, мениджмънта и лидерството са ключови области за развитие за HarperCollins в международен план. Покупката на търговските права на AMACOM ще ни позволи да разширим каталога си с потенциал за навлизане в нови пазара от Азия до Южна Америка. Това е част от стратегията ни.

С развитието на бизнеса, пазарните взаимоотношения и редакцията на AMACOM ще се заеме Джеф Джеймс, вицепрезидент и издател в HarperCollins LeadershipТой допълва:

Вълнуваме се да представяме най-достъпното съдържание на заглавия като The First-Time Manager, Just Listen, както и поредицата с 2600 фрази на Пол Фалконe. Работим усилено, за да подсигурим на авторите и агентите на AMACOM плавен преход към встъпването в нашите редици.

Екипът на HarperCollins Leadership има богат опит с публикуването на бестселъри в областта на лидерството и професионалното развитие. Част от тях са The 21 Irrefutable Laws of Leadership от Джон Максуел и The Total Money Makeover от Дейв Рамзи. През 2017 г. пък Building a StoryBrand от Доналд Милър дебютира начело на класацията на Wall Street Journal.

Снимка: HarperCollins

[ + ]