fb
От издателстватаСпециални

Хавиер Сиера представя новата си книга в София и Пловдив на 10 и 11 март

2 мин.
Покана за премиера - Хавиер Сиера

Advertorial

Предвид здравната ситуация в страната и препоръката за ограничаване на масови мероприятия, гостуването на Хавиер Сиера в България се отменя.
Авторът и Издателска къща „Хермес“ се извиняват за създаденото неудобство! 

 

Хавиер Сиера, познат на българските читатели с романа „Тайната вечеря“ (изд. „Хермес“), ще гостува в България през март, за да представи новата си книга „Невидимият огън“.

Премиерата на книгата в София ще се състои на 10 март (вторник) от 18:30 часа в Книжен център „Гринуич“. 

На 11 март (сряда) авторът ще гостува и в Пловдив, където ще се срещне с почитатели от 18:00 часа в Kултурен център – музей „Тракарт“.

Хавиер Сиера е един от най-популярните испански автори на исторически трилъри. От тях на български език за са публикувани романите „Тайната вечеря“, „Тамплиерските порти“, „Египетската тайна на Наполеон“ и други. През 2006 г. романът му „Тайната вечеря“ се подрежда на шеста позиция в класацията на „Ню Йорк Таймс“ за най-продавани книги, като става първият испански роман, постигнал този успех в САЩ.

Най-новият му роман – „Невидимият огън“, печели престижната награда „Планета“ през 2017 г. и се нарежда сред най-продаваните заглавия в Испания, като надминава дори „Произход“ на Дан Браун.

Романът отвежда читателя в Мадрид, Барселона, Валенсия, Уеска и ще се хареса на всички почитатели на загадките в стил Жозе Родригеш душ Сантуш. Сюжетът е фокусиран върху мистерията за Светия Граал, но авторът го изследва от една различна гледна точка – като възможен първоизточник на творческото вдъхновение.

В творчеството си Хавиер Сиера търси отговор на въпроса къде е скрит невидимият огън на вдъхновението, който е горял във великите писатели, художници, учени, и как днес всеки един от нас би могъл да го разпали в себе си.

Читателите ще могат да чуят отговорите на тези въпроси лично от Хавиер Сиера на 10 март в София и на 11 март в Пловдив.