fb
Книги и киноСпециални

HBO снима сериал по The Outsider на Стивън Кинг

1 мин.

HBO подготвя сериал по последния роман на Стивън Кинг The OutsiderсъобщаваVariety. В главна роля ще влезе Бен Менделсон, който е носител на „Еми“ за играта си в Bloodlines по Netflix. Режисьор на първите два епизода ще бъде Джейсън Бейтман, а продукцията ще мине под надзора на Aggregate Films съвместно със студиата Media Rights Capital и Temple Hill Entertainment.

The Outsider спечели вота на читателите в категория „Криминални романи и трилъри“ на тазгодишните награди на Goodreads. Романът разказва за на пръв поглед стандартно разследване на изключително жестоко убийство. Със случая на загиналото местно момче се заемат опитно ченге и следовател с неконвенционални методи. Не след дълго двамата започват да подлагат на съмнение всичко познато, включително и собствения си разум, когато коварна свръхестествена сила изплува от сенките.

Бен Менделсон ще се изяви още като продуцент, а Ричард Прайс е спряган за сценарист. Все още не е известна премиерната дата на сериала. Що се отнася до книгата, очаква се The Outsider да излезе на български през 2019 г.