fb
Книги и киноСпециални

Хенри Кавил ще играе Гералт от Ривия във „Вещерът“ на Netflix

2 мин.

Феновете на поредицата „Вещерът“ (изд. „Ciela“) от Анджей Сапковски тръпнеха да разберат кой актьор ще се въплъти в образа на култовия герой Гералт от Ривия в адаптацията на Netflix, обявена преди повече от година. От Tor.com разбулват мистерията – в ролята ще влезе американският актьор Хенри Кавил, известен най-вече като Супермен от франчайза на DC.

Кавил сподели новината с шеговит пост в Instagram:

От Netflix потвърдиха на един от профилите си в Twitter и допълниха, че дългоочакваният сериал ще се състои от осем епизода:

Изпълнителен продуцент на „Вещерът“ ще бъде Лорън Шмид Хисрич (DaredevilThe Defenders, Umbrella Academy), а самият Сапковски ще се изяви като творчески консултант. Алик Сахаров („Игра на тронове“) ще бъде съпродуцент и режисьор на четири епизода, включително и пилотния. Сред останалите режисьори личат имената на Алекс Гарсия Лопес (Luke CageUtopia) и Шарлот Брандстрьом („Друговремец“Counterpart). Официалният синопсис гласи:

Базиран на поредицата бестселъри, „Вещерът“ е епична история за съдбата и семейството. Гералт от Ривия е саможив ловец на чудовища, който се мъчи да открие мястото си в свят, в който хората често се оказват по-лукави и от зверовете. Но когато съдбата го тласка към могъща магьосница и млада принцеса с опасна тайна, тримата трябва да се научат да оцеляват заедно във все по-уязвимия Континент.

Все още не се знае за кога е насрочена премиерата на сериала.