fb
Книги и киноСпециални

Холи Блек ще продължи приключенията на Доктора в ‘Doctor Who’

1 мин.

След множество спекулации от страна на феновете за това, кой ще е писателят, избран за дванадесетата история от поредицата Doctor Who, британският Guardian разкри тайната. Това е американската авторка на фентъзи и фантастика Холи Блек, позната у нас с богато илюстрираната си поредица за деца „Хрониките на Спайдъруик“.

Lights OutНовата история за Доктора ще се нарича “Lights Out” и ще е достъпна в електронен формат. Тя ще бъде публикувана като част от антология, наречена „12 доктора, 12 истории“.

„Изключителна чест е да имам възможността да пиша история за такава изумителна фантастична вселена, която позволява на автора да се заиграе с времето и пространството. Аз съм голям фен на поредицата и на самия Доктор, нашият извънземен герой, който ни напомня отново и отново за човечността ни и носи отвертка вместо пистолет“, казва Холи.

Новото приключение на Доктора отново ще бъде публикувано от Penguin Books като част от серията им за детски книги Puffin. Името на Холи Блек ще се нареди сред плеядата от изявени автори, работили досега върху книгите от поредицата, сред които се отличават имена като Патрик Нес, Ришел Мийд, Нийл Геймън и др.